Test: Flipper 705 HT

Smaker ny tid

Ofte er det solen som lokker den norske båtbrukeren til sjøs. Derfor har DC-båten alltid stått sterkt mellom norske svaberg, mens hardtop-versjonene (HT) har hatt et mindre publikum. Med Flipper 705 HT burde HT-båten få en renessanse.

Publisert Sist oppdatert

Den tradisjonelle hard-top-båten er ikke et like vanlig innslag i norsk skjærgård som i svensk og finsk. Norske båtbyggere har heller ikke hatt særlig tradisjon for å bygge HT-båter. De kanskje mest kjente innslagene stammer fra 1970-tallet og Jan Herman Linges penn: 27-foteren Mekling og 17-fotern Fjordling. Det finnes også andre eksempler, men noen stor hit har aldri HT-båtene vært i Norge.
I Norge velger man gjerne en helt åpen variant, eller en helt lukket. Daycruisernes sterke markedsposisjon, også på Vestlandet, skiller norsk båtkultur fra svensk og finsk. I Norge er båten inngangsbillett til båtlivet, mens i våre naboland er ofte båten et supplement til livet på og rundt "sommarstugan" på "landet".
Følgelig har også produsentene i våre naboland ledet an i utviklingen av mindre HT-båter, og lokomotivet i finsk båtbransje - Bella-Veneet Oy, har flere varianter i sortimentet til både Bella, Flipper og Aquador. Absolutt siste tilvekst fra Flipper er 705 HT. En tiltalende båt som vi tror kunne fått et enda større publikum om man med enkle grep hadde sluppet enda mer sol og sommer gjennom taket.

Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER