Duell: Bayliner 175 BR mot Maxum 1800 MX

For en neve dollars

For 9.995 dollar kan man få en sjøklar, ny motorbåt med henger i USA. To typiske varianter er Bayliner 175 BR og Maxum 1800 MX - begge med en 3-liters innenbordsmotor med drev. Vi ville lagt et par dollar ekstra på bordet, og valgt Maxum 1800 MX.

Publisert Sist oppdatert

Testens rivaler Bayliner 175 BR og Maxum MX produseres ved den samme fabrikken i Mexico, har identiske skrog og samme motorinstallasjon. Verdens største båtprodusent, amerikanske Brunswick, spytter ut en ny Bayliner 175 BR hvert kvarter, og Maxumen ligger ikke langt etter i løypa. Et slikt produksjonsvolum gir naturlig nok muligheten til å lage eksepsjonelt rimelige båter. Typisk for denne båttypen i USA er at de tilbys som pakker - fiks ferdige med tilhenger. I Norge er det kun Baylineren som selges med henger inkludert i prisen, men den kan ikke brukes på norske veier. Den er derimot en grei opplagsvogn for båten.
I USA representerer disse båtpakkene en rimelig inngangsbillett til båtlivet. Til tross for frakt, mva, hk-avgift og kostnader til CE-merking er mexicanerne i denne testen fortsatt blant de rimeligste båtene på det norske markedet i dag. Og du får faktisk en hel del for pengene.

Påhenger eller båtpakke?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER