utgave nr 12 1993

Baugpropell på 7 hk

Publisert Sist oppdatert

Kompakt baugpropell på 7 hk

AV ANNE MARIT KLOKK

Sleipner Motor i Fredrikstad viste prototypen på sin nye kompakte baugpropell under bransjemessen i Englang i oktober.Den vil ikke være på det norske markedet før i januar og det er ennå ikke fastsatt noen pris, men Arne Skauen hos Sleipner sier at hovedpoenget med den nye konstruksjonen er at dens kompakte konstruksjon med mer effekt, men med like liten tunelldiameter som den minste baugpropellen på 4 hk. Den største på 10 hk fra Sleipner har en skyvekraft på 130 hk og en tunelldiameter på hele 25 cm.
Den nye 7 hesters konstruksjonen har to propeller i samme tunell på 18,5 cm i diameter og en skyvekraft på 75 kg, mens firehesteren har en skyvekraft på 50 kg.-Nå har vi tre modeller, som skulle dekke markedet,sier Arne Skauen, som mener den siste passer best for båter i størrelsen 30 - 50 fot. Når det gjelder strømforbruket, er det heller ikke klare tall ennå. Men baugpropellen går til både 12 og 24 volt og kobles direkte til startbatteriet, og så lenge hovedmotoren går, er ikke strømforbruket på baugpropellene lenger noe problem.
Det skal bli spennende å se hvor mye høyere i pris den nye syv hesteren vil ligge i forhold til den mindre fire hesteren.
Opplysninger: Sleipner Motor, Fredrikstad, Tlf.: 69 31 22 51.