utgave nr 9 2001

Ny radiokontroll fra Sleipner

Publisert Sist oppdatert

Ny radiokontroll fra Sleipner

Sleipner Motor AS har utviklet en egen radiokontroll til Side-Power baugpropell. De som har både hekk- og baugpropell vil kunne betjene disse samtidig. En annen nyhet er en baugpropell for de virkelig store båtene fra 100 fot og større.

Tekst og foto: ANNE MARIT KLOKK
Kontrollen har innebygget barnesikring som sørger for at små fingre ikke vil greie å aktivere den. Et blinkende lys markerer når radiokontrollen er aktivert, og som ekstra sikkerhet mot uønsket kjøring av sidepropellen, vil både sender og mottaker skru seg av ca. 5 minutter etter bruk. Rekkevidden er 50 meter.
Kontrollen monteres enkelt til Sleipner Motors joystick eller touchpanel med medfølgende y-kabel.
Typiske situasjoner der en trådløs kontroll kan være er godt hjelpemiddel er for eksempel når man trenger å være i best mulig posisjon for å få full oversikt ved tillegging. Når fortøyninger skal strammes, eller når man er alene om bord og skal hoppe i land og fortøye båten. Ofte vil vind og strøm i slike situasjoner skape store problemer med kun faste betjeningspaneler.

”Bamse” for superyachter

Sleipner i Fredrikstad eksporterer 64 prosent av sin produksjon av baugpropeller og propeller til kontinentet og spesielt mye leveres til USA. Vi var forleden og kikket på fabrikken hvor firmaet har holdt til siden 1908. Bygningen er gammel, men interiøret er helt nyoppusset og moderne. Kontorer og produksjonshall var av ”siste modell”. 43 personer er i gang med å lage produkter som, i følge daglig leder Arne Skauen, paradoksalt nok er utstyr man egentlig ikke trenger, men som alle vil ha for å gjøre livet lettere ombord!
Spøk til side. Hos Sleipner er propeller og baugpropeller hovedproduktene. I tillegg har de agenturet på Maxwell instrumenter og vinsjer. Den nyeste modellen av baugpropeller kommer til høsten og er ment for de virkelig store – fra 100 fot og langt oppover. Det bygges stadig flere store båter, også i Norge, men i USA bare vokser modellene for hvert år og tallet på verdens superyachter er langt høyere enn det vi drømmer om!
Opplysninger: Sleipner Motor AS. Tlf.: 69 30 00 60.