Test: Schaefer 300

RENT OG RYDDIG: Instrumenkonsollen er oversiktlig, men plotteren kan få en bedre plassering. Rormannsbenken er meget komfortabel.
BEDRE UTNYTTELSE av skapet i salongen er mulig ved å føre det helt opp under dekk.
LITEN BYSSE - STOR SENG: Byssa ombord er ytterst begrenset, men sjeselongen på babord sid
MINI-TOALETT: Det er besværlig å lukke døren når man har kommet inn på toalettet.
BRATT LEIDER ned til dekksavdelingen. Den tar lite plass, men er i minste laget.
BRA TEKNISK: Schaefer 300 holder gjennomgående høy teknisk kvalitet, men doble slangeklemmer bør på plass, sammen med oljetrau under motoren.

En tanke eksotisk

Jakob Sande skrev om sin ferd fra Sunnfjord til Rio. Stikk motsatt vei går Schafer Boats AS i Stryn som importerer brasilianske weekendcruisere til Nordfjord. Reisen var lang for begge, og Rio like eksotisk for Sande som Schaefer 300 i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Dikteren Jakob Sande reiste med M/S Villanger til Rio i Brasil på jakt etter eventyr og hyre. Snart 80 år senere går fritidsbåter som last i motsatt retning og fremstår som nokså eksotiske og utradisjonelle i nordisk sammenheng. Weekendcruiseren Schaefer 300 er en nemlig en båt for soltilbedre hvor den meget romslige uteplassen er høyt proritert. Soveplassen er også romslig, men toalettrom og bysse får plass i en parantes. Men det er ikke dermed sagt at båten ikke har positive kvaliteter.
Brasilianske Schaefer Yachts er en av Brasils absolutt største båtprodusenter med modeller fra 26 til 60 fot. Båten i denne testen er en videreutvikling av den populære Schaefer 290. Ifølge importøren er det solgt over 1.000 stykker av denne båten på verdensbasis, 50 av dem i Norge siden 2004.


Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER