TEST: Scandinavien 350 Family

Uferdig kineser

Bergen- investorer satser på lavkostlandet Kina for båtproduksjon. Vi har testet flaggskipet Scandinavien 350 Family. Det ble en nedtur.

Publisert Sist oppdatert

Denne båten har vi sett før, husker ikke hvor, men det er lenge, lenge siden. Var det engang på 1970-tallet? Enten vi ser på skrogformen, overbygget, eller beveger vi oss inne i den, kan vi ikke helt fri oss fra tanken om at den har noe av gårsdagen i seg. Det inntrykket fester seg også når vi kjører en 2006 modell Scandinavien 350 Family.
Scandinavien 350 Family er til tross for sitt navn ingen skandinavisk båt. Den er kinesisk fra innest til ytterst, men i spedd en del utstyr spesielt fra USA. Produksjonen foregår i en fabrikk i XX utenfor XX. Sitt navn har den fått fordi den bygges med tanke på markedet her i det kalde nord. Ideen har ikke kineserne selv hatt, den kommer fra de tre driftige investorene XX, XX, XX bak selskapet XX i Bergen. For XX år siden innledet de et joint-venture samarbeid fabrikken i Kina for å bygge en familiebåt på et skrog som allerede var utviklet i Kina, designet av XX.

Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER