utgave nr 3 2001

Minitest: Goldfish kosebåt for Formel 1 kjører

Publisert Sist oppdatert

Goldfish kosebåt for Formel 1 kjører

Mange racebilkjørerne koser seg på sjøen i fritiden. Den kjente David Coulthard er en av dem. I fjor kjøpte han sin norske Goldfish 32 som han ikke har tenkt å vinne løp med, men for eksempel ta kjæresten Heidi til lunsj den korte turen det er fra St. Tropez til Monaco.

AV DAG PIKE

David Coulthard er klart en av verdens raskeste på fire hjul, men erfaring med raske båter har han ikke. Etter få timers kjøring med Goldfish 32, følte han seg likevel trygg på håndteringen av denne båten som vitterlig gjør 55 knop. Vi kjenner jo Pål Sollies Goldfish 32 godt fra før. Skroget har aner fra racing og en dyp V-bunn på 24 grader.
At modellen er funksjonell og skroget utrolig bra i sjøen vet vi, men at den også ser lekker og innbydende ut, kan ha vært avgjørende i Coulthards valg av fritidsbåt. Han ville ha et blått skrog med en rekke teakdetaljer. Solsengen er romslig for unge langleggede kvinner.

Funksjonell båt

Motoriseringen er optimal. Med 2 x Yanmar 210 diesler, som er lette å komme til for jobbing. Forenom motorene sitter batterier og et stort rom for tauverk m.m. Fenderne har en fiks plassering for og akter, byssa er til å brette ut med rustfritt stål kokeapparatet på plass og selvsagt kjøleskapet som holder fluidumet iskaldt. Dette konseptet kaller engelskmennene forunderlig nok et skandinavisk fortrinn. Vi er da ikke de eneste som sørger for å tilberede mat og drikke når vi er underveis?
David Coulthard gir ros for det hvite dashbordet som er montert på en rustfri stålplate. Her har han Simrads kartplatter til babord og kontrollerne til styrbord. Gearspaken mener han sitter litt klønete plassert i overkant av de andre spakene, noe som kan være forvirrende og litt forsinkende når du vil være rask i reaksjonen mot spesielle bølger.
Interiøret omfatter en sovelugar forut og et romslig toalettrom og det virker som om fasilitetene både fartsmessig og inne i båten faller Coulthard i smak.

Konklusjon

Eeieren sier at Goldfish 32 dekker alle hans behov om bord i en båt hvor man skal hygge seg og ha det moro. Farten er riktig og det er nok fasiliteter for overnatting og båten kjennes trygg og sikker. Den er også ”chick” nok til å bli akseptert i det noe ”highclass” jet-set miljøet i Monacos havn. Ellers er den fin til picknics og eieren påstår at båten skal gi ham mye moro og en kjempefin måte a slappe av på mellom sine race på fire hjul.