utgave nr 2 2004

Testkavalkade - BMB 32 Sport

Publisert Sist oppdatert

Solid gla'båt fra samlebånd

Tyske Bavaria leverer en rimelig og sporty båt. Fart i massevis og harmonisk oppførsel på sjøen. Båten er tydelig masseprodusert, hvis det er et problem for deg.

TEKST: ATLE KNUTSEN

Bavaria er velkjent i seilbåtmarkedet og vokser nå i motorbåtmarkedet. Serieproduksjon gir gunstige priser: testbåten koster 1,38 million med to KAD 44.

Trygg og harmonisk

Med nesten 500 hk langer hun av gårde i 40 knop uten det minste knussel fra skroget. Krappe svinger og unnamanøvrer går uten mislyd eller hugg. Dra av til 30 knop, og hun tar deg riktig harmonisk inn i solgangsbrisen. Vi klarte ikke å provosere en eneste dråpe sjøvann opp på fordekk eller vindskjerm. Skarp V-bunn krever behersket bruk av trimflaps.
Romslig badeplatform, med rustfri grind inn til uteplassen. U-salong som kan omdannes til solseng, og en wet-bar ved foten av targabøylen. Velorganisert og komfortabel førerplass. Kompasset forbilledlig på toppen av instrumentpanelet, og utsparing for innbygging av plotter eller radar. L-sofa til babord for førerplassen. Atkomst til fordekket langs dollbord, med høy rekke, håndrekke og vindskjerm til hjelp og støtte. God solplass på fordekket. Flaskeholdere og seks solide kryssholt er strategisk fordelt.
Under dekk en senterlugar med dobbelkøye. Luke til uteplassen og koøye som kan åpnes. Lugardøren slår i salongens sittegruppe, en unødig irriterende detalj. Salongen har U-sofa og god lufting. Rederkøya i forpiggen er skilt fra salongen med forheng. Bra skapplass, gjennomtenkte løsninger og pent uført innredningsarbeid under dekk. Toalettrommet til styrbord - støpt i en hel modul - er lett å holde rent. Manuelt pumpetoalett, vask med hånddusj og et skap. Greit lyst, koøye til lufting. Byssa til styrbord, utført i finèr. Bra arbeids- og takhøyde, rikelig med stueplass og stålvask med varmt og kaldt vann. Kokeapparat med sprit-/strømbluss, lufting gjennom koøye.
Bra teknisk kvalitet. Ryddig og godt dimensjonert kabelføring. KAD 44-bamsene fyller motorrommet, men servicetilgangen er akseptabel. Fire 140 ah batterier gir rikelig med strøm, men det blir ikke lett å skifte dem ut. Baugpropell og ankervinsj er standard.

Data: BMB 32 Sport

Lengde:10,20 m.
Bredde:3,20 m.
Dyptgående:0,90 m.
Drivstoff:550 liter
Vann:150 liter
Varmtvann:30 liter
Septik:80 liter
Vekt:Fra 4,8 tonn
Motoralternativer:2x VP 4,3 GXI/DPS
2xVP 5,7 GXI/DPS
2xVP KAD 32 P/DPE
2xVP KAD 44 P/EDC/DPE
CE-kategori:B
Antall personer:8
Veil. pris med to VP KAD 44:1.378.000 kroner
Importør:Lunde Båt Motor AS
Leangbukta 31
1392 Vettre
Telefon 66 76 59 29
Internett:www.motorboat.no

Powered by Labrador CMS