utgave nr 3 2004

Småjeeptest - Crescent Primo

Publisert Sist oppdatert

Småjeeptest - Crescent Primo

:


Den perfekte basis

Crescent Primo byr skipper og passasjer på hver sin konsoll. Det bedrer komforten. Sikkerheten er ivaretatt via en separat godkjenning hos Det Norske Veritas.

Crescent Primo er en helt ny båt, selv om skroget stammer fra den velkjente Crescent Duo. Innredningen domineres til en stor grad av U-sofaen og de to konsollene. Fordekket er svært rommelig, og den gode pulpiten gjør det sikkert å bevege seg her fremme. Ilandstigning, eller ombordstigning, lettes dessuten med denne løsningen.
Førerplassen har godt med plass for sjøkart og instrumentering. I tillegg har man gode fotstøtter. Plassen mellom de to konsollene kan stenges ved hjelp av en dør. Dette er ekstrautstyr, men gir økt beskyttelse mot fartsvinden.
Foran konsollene har man mye sitteplass, men spesielt komfortabelt er det ikke å sitte her. Spesielt siden man sitter i fartsvinden. Stueplassen under benkene er svært god, og man har i tillegg stueplass under rormannsbenken akter i båten. I konsollene er det derimot ikke gjort plass til separate stuerom. Likevel har Crescent Primo fire store og tørre stuerom. Batteri og tank er plassert under rormannsbenken, og monteringen er det lite å utsette på. Kablingen fra batteriet er enkel og pent lagt opp. Batteriet er plassert i et separat rom.
Crescent Primo er i likhet med Ryds godkjent av Det Norske Veritas. Dette er en frivillig godkjenningsnorm som kommer i tillegg til CE-godkjennelsen. Godkjenningen betyr blant annet at båten er testet i vannfylt tilstand for å undersøke sidestabiliteten og den høyeste anbefalte vektbelastningen båten tåler.
Skroget har relativt liten V-bunnsvinkel, men sjøeegenskapene er likevel gode. Det beste er vel kanskje at båten går så trygt i sjøen.

Lengde (meter)4,88
Bredde (meter)2,03
Vekt uten motor (kg)380
Maksimal motorstyrke (Hk)60
Antall personer6
Utstyr:
BrannslukningsapparatX
BadestigeX
Puter
Lanterner
Lensepumpe
SelvlensX
Antall stuerom (tørre)4
Pris med motor (50 Hk firetakt)124.856,-

Pluss:
- Godkjent av Veritas
- Mye stueplass

Minus:
- Lanterner savnes
- Puter er ikke standard

Mer informasjon
Cremo Produktions AB
Varberg, Sverige
tlf 00 46 340 16170
www.cremo.se