Brukttest: Winrace 22

Gammel traver holder mål

Akkurat nå er det 15 år siden det alle første Båtmagasinet kom ut. Den første båten vi testet var en Winrace 22. Derfor valgte vi naturlig nok Winrace 22 som objekt for bruktbåttesten denne gang.

Publisert

15 år er ikke så mye, men jommen har det skjedd en del på den tiden. Inntil sommeren 1985 levet Seilas og Båtliv i idyllisk harmoni. Her var Morten Jensen, Ingvar Johnsen, Anne Marit Klokk og undertegnede. Det var stort sett vi som representerte båtjournalistikken i Norge. Så kom Allers og hentet to av våre kolleger, for å starte Båtmagasinet. Og konkurranse var sunt i alle fall for leserne. I Seilas og Båtliv ble vi stadig bedre, men det var ikke nok, for Båtmagasinet tok ledertrøya, og har beholdt den siden.
Den historien kjenner de fleste av leserne. Det de neppe vet, er at ringen er sluttet. ”Båtjournalistfamilien” er samlet igjen. Vi i Seilas og Båtliv førte en turbulent tilværelse, med stadig nye eiere og nye navn – inntil dette bladet, til slutt under navnet SEILmagasinet, er under samme tak som Båtmagasinet – og i tett samarbeid. (KNS’ blad under det gamle Seilas-navnet er en nykommer.)
Det er fint å jobbe sammen med gamle kolleger igjen i et blad som lenge var en arg konkurrent.
Nå har jeg gleden av å teste brukte båter for Båtmagasinet, og hva var mer naturlig enn å velge nettopp den båten som ble testet ny i første utgave, nemlig Winrace 22. En interessant oppgave: Hvordan opplever vi denne båten i år 2000, sett i forhold til hvordan Ingvar Johnsen oppfattet den i 1985? Og hvordan har båten holdt seg, både i kvalitet og pris?
Jeg voktet meg vel for å la meg påvirke og gikk om bord uten å ha lest testen fra 1985. Jeg har ennå ikke lest den, her jeg sitter og skriver resultatet. Når det er gjort, er tiden inne til å sammenligne. Det blir spennende.

Konsept

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER