Test: Viksund 700 Combi

DÅRLIG ADKOMST: Luken inn i førerkonsollen burde vært hengslet i nedkant, ikke overkant. Det ville gitt langt bedre adkomst.
ET STORT PLUSS ved Viksund 700 Combi er den utvendige førerplassen som fungerer bra.
SAVNER GASSDEMPER: Luken til lasterommet under akterdekket burde vært forsynt med en gassdemper eller lignende som holdt den oppe.
IKKE GODKJENT: Lanterneføringen har mangler. Akterlanternen oppnår muligens forskriftsmessig lyssektor, men topplanternen har ikke tilfredsstillende lyssektor på 225 grader.
PRAKTISK BORD: En pleksiplate felles ut fra aktespeilet og danner et praktisk bord. Stuverommet på innsiden har imidlertid en upraktisk, rundt bunn.
BRA BADEPLATTFORM: Til tross for utenbordsinstallasjon har Viksund 700 Combi en romslig og praktisk badeplattform. Batteriet er montert innenfor panelet på styrbord side.

Mangelfull

Med skroget til With 20 som utgangspunkt har Viksund utviklet en bakveggbåt for påhenger. Med dårlig plassutnyttelse og håpløs adkomst til batteri og bensintank samt ulovlig lanterneføring blir det strykkarakter.

Publisert Sist oppdatert

Etter konkurs og oppstart i fjor drøyde det ikke lenge før Viksund Båt AS hadde en ny modell på sjøen – nemlig Viksund 700. En liten bakveggbåt bygd på Sri Lanka av Viksund Asia. 700-modellen er en forlenget versjon av Viksund 635 Combi. Skroget har aner tilbake til Bror Withs dromedille-design og With 20 som senere er videreutviklet av Jostein Viksund. Viksund 700 har et praktisk, stort akterdekk med utvendig førerposisjon og et romslig styrhus med en køye, portabelt toalett og førerplass, samt innvendig byssemodul. Den lille båten er forbausende stabil selv ved stilleligge, og den krenger knapt når 90 kg går langs dollbordet og frem på fordekk. Men. Det er dessverre en rekke praktiske løsninger som har blitt ofret til fordel for runde former – og rent teknisk har båten noen alvorlige skavanker.

Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER