utgave nr 14 2008

Førsteinntrykket: Guernsey 28

Publisert Sist oppdatert

Førsteinntrykket: Guernsey 28


Høysjøbåten


En 28-fots bobåt med fire faste køyeplasser og en 320 hesters 4,2 liters midtmontert MerCruiser/Cummins dieselmotor til 1,1 million kroner er ikke dagligdags. Brunswick Marine presenterte Guernsey 28 Arvor med norgespremiere på Sjøen for alle. Båten er bygget i Polen.
Et stort, åpent akterdekk gir plass for fiskemuligheter, men det er vel i første rekke som turbåt at akterdekket vil bli flittig brukt på solfylte sommerdager. Det er ikke noen tradisjonell akterveggbåt med skyvedør, men styrhussalongen kan åpnes eller lukkes helt med to foldedører. I styrhussalongen er det en L-sofa, en bysse og førerplass. Lugaren under fordekket er romslig og i tillegg har man en dobbeltkøye på tvers under førerplassen. Det er kun i hovedlugaren man har mulighet til å lukke seg inne. Man kan også rigge til to soveplasser i styrhussalongen. Et lite toalett/dusjrom er felles.
At prisen er såpass lav, kommer i første rekke av at innredningen er forholdsvis enkel uten det mest sofistikerte trearbeidet. Det er også en liten bit igjen til finishen kommer opp på høyde med de noe dyrere konkurrentene.
Data
Total lengde9,50 m
Skroglengde8,48 m
Bredde2,99 m
Dyptgående0,95 m
Vekt3,9 tonn
Vekt fullastet5,3 tonn
Drivstoff400 lt
Ferskvann180 lt
Septik88 lt
CE-kategoriB

Powered by Labrador CMS