utgave nr 2 2005

Testkavalkade: Aquador 28 C

Publisert Sist oppdatert

Aquador 28C

Smarte løsninger

Aquador 28C er full av smarte løsninger. Men enkelte detaljer ser ut til å være glemt i de kreative prosesser.

TEKST: JAN HARRY SVENDSEN

Dørken løfter seg, og under kommer to køyer, et felles nattbord og to skap til syne. I et båtperspektiv er det seriøs nytenkning.
Nytenkning finner man også ute. Hele akterveggen kan åpnes, og benker trekkes ut fra under de langsgående benkene inne i styrhuset. Et bordfeste bare beviser hvor gjennomtenkt det hele er. Med akterveggen på plass har man et stort akterdekk, og brede gangveier leder frem på dekk. To store skyvedører på siden av styrhuset letter adkomsten til dekk, og en luke i akterspeilet leder ut til den store badeplattformen.
Førerplassen er komfortabel og oversiktlig. Stolen har ståfunksjon, men et panel i taket hindrer sikten når man står. Passasjerplassen burde vært viet større oppmerksomhet. Her mangler både holdehåndtak og en fotstøtte. Det er ikke bra nok å måtte sitte å dingle med bena i en båt hvis pris overskrider 1,2 mill.
En trapp leder ned til byssa. Den er komplett utstyrt, men mangler slingrekant. Arbeidshøyden er god. Forut finnes en U-sofa med utfyllingsputer. Et forheng skiller den fra resten av salongen. Noe skapplass finnes også her. Toalettrommet er enkelt, men funksjonelt.
Med en 310 hesters Volvo Penta D6 er Aquador 28C godt motorisert. Skrogstøyen under gange er sjenerende.

Tekniske data

Lengde:8,80 m
Bredde:3,10 m
Vekt:3.700 kg
Vann:95 l
Motoralternativer: 260 - 340 Hk bensin, 285 - 310 hk diesel
Toppfart:37 knop (med VP D6)
CE-kategori: C
Pris:1.267.000,- (med VP D6)
Mer info: Dockside Marina, telefon: 33 32 58 40. www.docksidemarine.no