Ny Seiwa-distributør

Seawave AS tar over som norsk hoveddistributør av maritim elektronikk fra utstyrsprodusenten Seiwa, og skal i produsentens 25-årsjubileum fokusere på den helt nye SW-serien. (24.02.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Etter 25 år i det maritime elektronikk-markedet lanserer Seiwa en helt ny serie som skal være mer moderne og mer prisgunstig. Serien benytter seg av 300MHz Arm 9-prosessor og inneholder en rekke kartplottere med eller uten ekkolodd, og som skal være enkle å betjene.
- I tillegg kommer helt nye 2009-produkter innen navigasjon med radar med overlay, AIS, satelitt TV-antenner og autopiloter for fritidsbåter, sjarker og proffmarkedet, opplyser daglig leder i Seawave AS, Erling Flatland.

Seawave AS tar over som distributør etter ProNav som tidligere i år inngikk avtale med Navico om distribusjon av maritim elektronikk fra B&G, Eagle, Lowrance, Northstar og Simrad. Seiwa fører blant annet kartplottere, radar, ekkolodd og GPS-antenner under merkenavn som Seiwa Starfish, Oyster og Seahorse.

Firmaet har sitt utspring i Navy Oslo, som tidligere var distributør av Lowrance i tillegg til å drive butikk med service og installasjon av marin elektronikk. Seawave ble skilt ut for å fokusere på import og distribusjon og var lenge norsk distributør av Lowrance, men mistet ett av sine hovedagenturer da Navico kjøpte Lowrance og distribuerte dette gjennom sitt eget system. Nå tar derimot Seawave opp konkurransen som norsk Seiwa-distributør.