Antagonist fra Art of Kinetik klarer 42 knop på topp. Legg merke til den spesielle baugen.

Speilblank mahognicruiser

Serbiske Art of kinetik har bygget enda en rålekker mahognybåt for de mest kresne.

Publisert Sist oppdatert

Se bildesereie nederst i artikkelen

Tidligere har vi skrevet om de serbiske båtene fra Art of Kinetik, og deres modeller Hedonist og Mazokist.

Kommunikasjonssjefen hos vertet hevdet dengang overfor Båtmagasinet at kvaliteten skulle være minst like høy som hos italienske Riva, som ble sett på som deres argeste konkurrent.

Nå har det lille verftet lansert enda en modell. Denne har fått navnet Antagonist, og kan vel mest nøyaktig beskrives som en stor daycruiser. 37 fot måler farkosten, som med sitt vakre skrog i tre veier 6,6 tonn. Med to Yanmar 8LV-370-motorer er toppfarten 42 knop, mens marsjfarta ligger på rundt 33 knop. Men det er ikke ytelsene som imponerer mest med de vakre trebåtene fra Serbia. De flotte linjene og det speilblanke mahognyskroget vil garantert gjøre deg til midtpunktet på trebåtfestivalen i Risør.

Legg merke til den spesielle baugen. Tyske Boote har prøvekjørt vidunderet, og mener baugen kutter som en varm kniv i smør, selv i 42 knop.

I salongen er det åtte komfortable sitteplasser, samt et lite bord. I lugaren er det soveplass til to i lukseriøse omgivelser. Prisen på båten  er ikke kjent, ettersom den bygges etter kundens spesifikasjoner og ønsker. Men etter forrige ukes fremleggelse av skattelistene er det tydelig at det også finnes folk i dette lille landet som kan klare å skaffe seg en Antagonist fra Serbia.

Les mer på www.artofkinetic.com

 

Fakta

Produksjonsland: Serbia

Lengde (meter): 11.40

Bredde (meter): 3.60

Lengde (fot): 37.00

Vekt (kg): 6600

Dyptgaende (meter): 0.90

Drivstoff (liter): 900