Denne passer i skjærgårdsjeepen

Raymarine introduserer en lekker liten plotternyhet denne høsten. Avanserte A65 burde fungere bra i de fleste småbåter.

Publisert Sist oppdatert

Raymarine kutter ut den grå og grimme andungen, og erstatter den med en lekker liten sak med berøringsskjerm. Den gamle A-serien (bildet under) vil neppe bli savnet. Ikke fordi det ikke var en ok plotter, men fordi etterfølgeren har så mye mer å by på.

 

Touchskjerm

A65 og A67 har en 5,7-tommers berøringsskjerm med 640 x 480 pikslers oppløsning. I motsetning til forgjengeren kastes ikke mye av plotterens størrelse bort på store, klumpete knapper. Nyheten har en knapp, som slår av og på plotteren, samt for justering av lysstyrken. Ellers styres instrumentet med touchskjermen, i likhet med Raymarines nye e-serie.

Det nye designet som ble introdusert med testvinneren e7, ble i fjor også tilgjengelig på c-serien og på de større plotterne i e-serien. e-serien har hybrid touch, som innebærer at den kan betjenes både med knapper og pekeskjerm. C-serien er en noe enklere og rimeligere utgave uten touchskjerm.

Avansert instrument

Den nye A-serien kommer i versjonene A65 og A67, der forskjellen er at 67-modellen har innebygget ekkoloddmodul. Begge modellene kan også styres med fjernkontroll, via bluetooth. De kan også kobles i serie med e- og C-serien, og vil derfor være aktuell både som navigasjonsinstrument i små båter og på akterdekk og flybridger på større båter. Med NMEA2000-tilkobling kan plotteren både sende og motta signaler fra og til andre instrumenter som AIS-mottakere og stereoanlegg fra Fusion.


 

Med nyheten vil Raymarine først og fremst konkurrere mot Garmin 620 og Lowrance HDS2-serien.

Den nye A67 har innebygget ekkoloddmodul.

Navionics Silver er forhåndsinstallert, men kartene kan oppgraderes til Navionics gold eller Platinum+.

Se alle de tekniske dataene på Raymarines hjemmesider.

Raymarine A67 har innebygget ekkoloddmodul.