Sjekk gasslangene ombord, oppforderer Gunnar Kristensen i Tess AS

Propanslanger må byttes

Det nærmer seg høysesong for bruk av propangass og propanslanger om bord. Lekkasjer og slitte slanger kan føre til fatale konsekvenser. Kontroller slanger og utstyr, og oppsøk fagkompetanse for å få hjelp.

Publisert Sist oppdatert

-Kontroller slanger og koblinger nøye før brukssesongen starter. Lekkasjer kan være livsfarlig. En propanslange er nemlig ferskvare. Den bør byttes jevnlig,  forklarer produktansvarlig Gunnar Kristensen i TESS as, som har vært i slangebransjen i over 30 år. Både myndigheter og fagfolk anbefaler slangebytte etter 2-5 år. En propanslange som er utsatt for store lys, luft - og temperaturvariasjoner er spesielt utsatt. Med tiden blir den sprø og tørr. En bøyetest vil avsløre om den fortsatt holder god standard eller sprekker opp.
-Alle propanslanger skal være merket med et årstall som viser når den ble produsert. Ubrukte propanslanger kan være flere år gamle. En omhyggelig inspeksjon vil være den beste forsikringen for å fastslå tilstanden. Ubrukte slanger bør også kontrolleres, avslutter Christensen.