TØFF: Boston Whaler 230 Outrage vil utvilsomt bli en attraktiv båt for både fiskere og dem som ønsker en eksklusiv skjærgårdsjeep.
TØFF: Boston Whaler 230 Outrage vil utvilsomt bli en attraktiv båt for både fiskere og dem som ønsker en eksklusiv skjærgårdsjeep.

Sportsfiskernes favoritt

Boston Whaler 230 Outrage er noe av det tøffeste en sportsfisker kan ønske seg. Nå blir den tilgjengelig i Norge.

Publisert Sist oppdatert

–Vi er svært stolte av å få lov til å Europa-lansere nye Boston Whaler 230 Outrage under Båter i Sjøen på Aker Brygge 1-4 september.

Dette er en helt ny modell, som vi har ventet på lenge

, sier Marius Kragstad, daglig leder hos den norske Boston Whaler-importøren Kragstad AS. 

Les også: Boston Whaler 330 Outrage - Tøff luksus

Luksuriøs og tøff

230 Outrage skiller seg tilsynelatende ikke stort fra andre modeller fra den velrenoverte amerikanske produsenten. Linjeføringen er enkel å kjenne igjen, til tros for at skroget nå har fått en stor blå stipe (valgfri). Dette er virkelig en sportsfiskerbåt for den kresne. Her er det gode sitteplasser og rikelig med stangholdere og oppbevaringsplasser for utstyr og fangst. Selv om båten er tilpasset sportsfiskere har den selvsagt mange andre bruksområder.
Den er utvilsomt en råflott skjærgårdsjeep eller landstedsbåt som tåler de fleste forhold. 23-foteren har fått en fin liten komfortabel sittegruppe for to-tre personer lengst forut. Her kan man ta seg en pause i fiskingen for å nyte en kopp kaffe eller en pose reker. Under den solide styrekonsollen sitter to personer godt skjermet. Skulle det være behod for et nødbesøk på toalettet, er det tilgjengelig i et relativt stort rom under konsollen, med inngang fra siden. 

Tett på 50 knop

Båten kan utrustes med motor fra 225 til 350 hk. Toppfarta med største motor vil få den 2200 kilo tunge båten opp i tett på 50 knop. Båten får du ganske nøyaktig en million kroner, noe som er friskt for en 23-foter. Men dette er ingen hvilken som helst 23-foter. 

Nye 230 Outrage får altså Europa-premiere under Båter i sjøen på Aker brygge i september. Der vil den få selskap av Kragstads Beneteau Swift Trawler 30, samt nye Chris-Craft 25 Capri, eller 32 Corsair. 

Boattest.com er imponert over 230 Outrage. Se deres video-test HER.

 

Fakta

Produksjonsland: USA

Lengde (meter): 7.01

Bredde (meter): 259.00

Lengde (fot): 23.00

Vekt (kg): 2200

Drivstoff (liter): 416

Max. antall personer: 10

Motoreffekt fra (hk): 225.00

Motoreffekt til (hk): 350.00

Opplysninger: www.kragstad.no