ÅPNINGSFEST: Marius Kragstad bød på champagne og snacks under åpningsfesten for det nye utstillingslokalet på Lysaker brygge.
ÅPNINGSFEST: Marius Kragstad bød på champagne og snacks under åpningsfesten for det nye utstillingslokalet på Lysaker brygge.

Satser i tøft marked

Med stor tro på nisjeprodukter i luksussegmentet satser Kragstad AS fra nye lokaler.

Publisert Sist oppdatert

Det er langt mellom de positive bransjenyhetene for tiden. Men midt i permitteringer og konkurser, viser Kragstad AS at det er mulig å vokse, selv i nedgangstider. Regnskapstallene for 2012 viser et overskudd før skatt på snaue to millioner kroner. Nå satserMarius Kragstad for fullt fra nye lokaler på Lysaker.

-Dette er et showroom. Her skal det være luftig, lyst og sexy, sier daglig leder Marius Kragstad i Kragstad AS.

Satser på luksus

Om lag 100 personer var innom åpningsfesten av det 500 kvadratmeter store utstillingslokalet på kremtomta på Lysaker brygge, med sjøen som nærmeste nabo. I lokalet har Kragstad fått plass til seks båter, og det er de amerikanske luksusmerkene Boston Whaler og Chris Craft det satses på.


SHOWROOM: Seks båter er tilgjengelig sommer som vinter i Kragstads nye lokaler.

Må satse nå

- Vi har brukt mye penger på dette. Jeg tror man må ta grep i dårlige tider, og nå satser vi fremover.

Allerede etter to år som importør av Boston Whaler har Kragstad gjort seg bemerket med gode salgstall. Så gode var tallene at Boston Whalers salgssjef i Europa tok turen ens ærend for å overvære åpningen av showroomet torsdag.

FORNØYD: Salgssjef Katie Hansen-Bonnin i Boston Whaler er godt fornøyd med sin norske forhandler.

- Marius gjør en strålende jobb, og det er imponerende at han allerede er vår tredje største forhandeler i Europa, og den definitivt største i Skandinavia, sier salgssjef Katie Hansen-Bonnin til Båtmagasinet.

Hun mener likevel at det er stort potensiale for å selge enda flere båter.

-Nordmenn og skandinaver generellt virker å være mer forsiktige enn andre folkeslag når det kommer til å investere penger. Med en Boston Whaler får du et kvalitetsprodukt som holder seg meget bra i verdi, hevder Hansen-Bonnin.

Produktsjefen har tre nye modeller for 2014. I Dauntless-serien kommer en 21, en 24, og en ny 27-foter. Sistnevnte har Kragstad allerede solgt to eksemplarer av, til tross for at den ennå ikke er på vannet.

Kragstads nye lokaler finner du på Lysaker brygge 21.

MORO - MEN KOSTBART: For en million kroner får du denne sportslige fiskebåten.
MORO - MEN KOSTBART: For en million kroner får du denne sportslige fiskebåten.

www.kragstad.no