Boston Whaler 210 Montauk inneholder det meste en sportsfisker begjærer. Blant annet 14 stangholdere. Foto: Lars Kristian Larsen

Hobbyfiskerens drøm?

Boston Whaler er tilbake hos norsk importør. Oslo Båtsenter satser på den legendariske sportsfiskerbåtene fra USA. Nyheten i år er 210 Montauk, en praktisk og lettkjørt jeep.

Publisert Sist oppdatert

   I dag produserer Boston Whaler båter i tre serier; Montauk, Dauntless og Outrage. En av de store nyhetene er Montauk 210. Selv om båten har de typiske Boston Whaler-linjene, er det mye nytt på denne 21-foteren. Som sin forgjenger har også den nye 210 et skumfylt skrog. En kraftig v-bunn forut ender opp med en relativ slakk 16 garders bunn lengst akter, noe som bidrar til et godt løft.

Båten kan leveres med motorer fra 150 hk, men Mercurys Verado 200 synes mest aktuell. Selv om båten er typisk for amerikansk hobbyfiske, er den i høy grad også tilpasset både fiske og fritidsbruk i det norske farvannet.

210 mountauk

GOD KONSOLL: Det meste av utstyr på på plass i konsollen. Her er det også god plass til en solid ekkoloddskjerm.

Taket over styrekonsollen er ekstrautstyr, men vil trolig bli etterspurt også i det norske markedet. Om ikke solen er påtrengende her hjemme, så er regnet en annen utfordring. Båten har veltilpasset og kraftig konsoll. Alle syrefaste elementer er laget i solide dimensjoner. En kjøleboks fungerer også som benk foran midtkonsollen.

Vi kommer tilbake med testrapport.

Norsk importør: www:oslobatsenter.no

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: USA

Lengde (meter): 6.50

Bredde (meter): 2.59

Lengde (fot): 21.00

Vekt (kg): 1134

Max. antall personer: 9

Toppfart i test (knop): 40.60