FOLIE: Spennende farger på folierte Skilsø- og Viknes-skrog.

Innendørs "Dra til sjøs" imponerer

Etter å ha levd et omflakkende tilværelse i mange år har Dra til Sjøs-messen i Bergen igjen flyttet innendørs. Det har bragt båtmessen opp i en ny divisjon.

Publisert Sist oppdatert

Riktignok er den strengt tatt ikke i Bergen lenger, men på Sotra – litt vest for Bergen. Dra til Sjøs er Vestlandets største båtmesse, og landets nest største båtmesse innendørs.

Messen avholdes i Straume Idrettspark dene helgen. Her har utstillerne 8000 kvadratmeter å boltre seg på. At messen har flyttet innendørs gjør at den kan avholdes tidligere enn den ellers har vært. De siste årene har messen vært i april. Det gir dem som eventuelt skal kjøpe båt muligheten for å få den levert til sommeren.

GOD PLASS: Blått hav er byttet ut med grønt gress. Dra til Sjøs har flyttet innendørs og arrangeres på Straume Idrettspark på Sotra. Her har utstillerne 8000 kvadratmeter å boltre seg på.

Gratis adgang

Noe annet som er positivt med årets messe, er at det er gratis å komme inn. Dessuten er det gode parkeringsfasiliteter i tilknytning til utstillingshallen.
Dra til Sjøs åpnet dørene torsdag og står frem til søndag ettermiddag. At det er meldt dårlig vår i hele helgen er en fordel for arrangørene. De satser på rekordbesøk. Håpet er minst ti tusen innenfor dørene i idrettsparken.

Alt under tak

NORSK BÅTSENTER: Nye Norsk Båtsenter stiller med mange modeller fra Ibiza, Princess og deres nye merke Westline Boats.

Både utstillere og besøkende setter stor pris på å komme innendørs i år.

Det er mye interessant å se, både av båter og utstyr. Askeladden har norgespremiere for sin nye C 65 daycruiser. Askeladden stiller med en mengde båter og de har svært gode messetilbud. Ellers er det åpenbart at styrehusbåter er i vinden. Quicksilver stiller med fem modeller av sine Pilothouse-båter. Alle til gode messepriser.
Det som derimot ikke er i vinden er seilbåter. For dem som er opptatt av seiling er messen en skuffelse. Kun en eneste, liten dagsseilbåt er utstilt.

Ibiza hos Nye Norsk Båtsenter

Nye Norsk Båtsenter stiller med mange modeller fra Ibiza, Princess og Westline Boats. Nye Norske Båtsenter ble fra 1. januar i år den nye representanten for Ibiza på Vestlandet.

Folie på skrog

14. TØFFE TYPER: XO-båtene vekker med sitt råe design alltid oppsikt. Så også på messen i Bergen.

Viknes stiller med full flåte. Det som kanskje vakte størst oppsikt var Skilsø med skrog i friske farger. Det er brukt folie utpå topcoaten. I følge Viknes skal det være like slitesterkt som topcoat. Og så kan man skifte farge når man blir lei. Men det koster en del.