60 UTSTILLERE: Vårens båtnyheter er samlet på Sotra denne helgen.

«Dra til sjøs» i fotballhallen på Sotra

Den 8000 kvm store fotballhallen i Straume Idrettspark på Sotra er forvandlet til et eldorado for fritidsbåter. Vestlandets vakreste eventyr, båtmessen «Dra til sjøs», åpner i dag.

Publisert Sist oppdatert
OPTIMISME: Båtbransjen melder om stor optimisme foran årets "Dra til Sjøs".

I år er alle båtene samlet innendørs og "Dra til sjøs" har beveget seg fra messeområdet Arenum, hvor det også var en flytende båtmesse De siste årene har 4-5000 mennesker besøkt messen, men med ny giv og spennende produkter er det er ventet over 10.000 besøkende til Sotra i løpet av langhelgen.

Optimisme

Selv om norsk økonomi for tiden har sine utfordringer, med lave oljepriser og stigning i arbeidsløsheten, er det optimismen som hersker i Bergen. Alle forhandlere og importører har med seg sine nyheter. Spesielt dagsturbåtene er sterkt representert.

Norske båter trekkplaster

Toneangivende på årets messe er også Vestlandets egne merkevarer som Viknes, Saga og Askeladden. Et trekkplaster blir utvilsomt Askeladdens nye daycruiser C65 som skal vises hjemmepublikumet for første gang.

60 utstillere

60 utstillere er på plass og årets messe er den nest største innendørs båtmessen i Norge, bare slått av «Sjøen for alle» som åpner på Lillestrøm 9. mars.

Leveringsklare båter

Utstillere båtmagasinet har snakket sier de har forventninger til denne messen, både fordi mange spennende nyheter er på plass, fordi den arrangeres så tidlig på sesongen og fordi flere av utstillerne vil ha leveringsklare båter til årets sommersesong.

 

NEST STØRST: Årets utgave av "Dra til sjøs" blir Norges nest største innendørs båtmesse, bare slått av "Sjøen for alle" på Lilestrøm.