BRA SALG: Norske aviser melder om strålende båtsalg som følge av finværet. FOTO: Atle Knutsen/Montasje
BRA SALG: Norske aviser melder om strålende båtsalg som følge av finværet. FOTO: Atle Knutsen/Montasje

Knallsommer for båtsalg

Med strålende juli-vær har båtsalget tatt seg opp over store deler av landet.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2013 beskrives som en av de fineste på lang lang tid. Båtbransjen har lenge etterlyst bedre vær for å få hodet over vannet igjen. Lokalaviser over hele landet melder om strålende båtsalg for forhandlerne.

Strålende i sør

-Godt vær fører alltid til ekstra aktivitet for oss. Denne måneden har vi solgt alt fra de minste Pioner-jollene til en 28-fots Windy som kjøperen tok en rask avgjørelse på, sier Inge Henriksen ved Fjordsenteret i Sagesund ovenfor Tvedestrandsposten.

 Han kan melde om meget godt salg av Yamarin og Buster. Særlig har Yamarin 63 Bow Rider vist seg å være attraktiv.

13 på ei uke

Også litt lenger vest har båtsalget slått de fleste rekorder.
- En stund solgte vi fire om dagen. I forrige uke solgte vi 13 båter, altså i snitt to om dagen, sier Anders Topland ved Grimstad Bådsenter til Fædrelandsvennen.

Tomt lager

I Arendal har Den glade båtmegler merket solens påvirkning på kjøpelysten. Sommersola har fått båtsalget til å ta helt av, og da Agderposten besøkte båtmegler Håkon Nilsen 26. juli hadde han bare en båt igjen på lager.

-Ja, jeg har merket godt at det har vært impulshandel i år. Folk har bare ringt og sagt at «Den båten vil vi ha! Når kan jeg komme og hente den, sier Håkon Nilsen til Agderposten.

Tredobling

I Farsund kan Yamaha-forhandleren Kjørkleiv Båt og motor melde om tredobling av salget, i følge Farsunds Avis.

Kan ikke klage

Også i Haugesund har båtfolket handlet spontant.

-Vi har ingenting å klage over. Fint vær er alltid utslagsgivende sier Salgsleder Lars Nervik hos Marina AS til Haugesunds-avis.

Boost i Bergen

Det fine været har ført til at bruktbåtene våre har blitt revet bort på kort tid. Nå har vi bare et par stykker igjen, sier Øystein Soltvedt i Bår Berge til BA.

20 prosent økning

I Rygge må Per Urstad hos Fuglevik Båtservice tilbake til toppårene 2006 og 2007 for å finne lignende salgsaktivitet. Der i gården forventes det nå en økning på 20 prosent i forhold til fjoråret, i følge Moss Avis.

Også store båter

Også tyske Bavaria gjør det godt, selv om folk neppe spontankjøper millionbåter. Selger Claes Eliasson ved Bavaria Motorbåt Norge melder om ti solgte båter etter de tre første ukene av juli.

– Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal passere 60 solgte båter i år, sier Eliasson til Budstikka.

Norske båter holder stand.

På Finn.nos liste over mest brukte søkeord troner to norske merker øverst. Hele 7 av ti merker av de med størst søkeaktivitet er norske. Askeladden og Windy troner helt øverst.

Mest brukte søkeord på Finn.no/båt:

Askeladden
Windy
Yamarin
Buster
Hydrolift
Viknes
Princess
Pioneer
Draco
Ibiza

Powered by Labrador CMS