NYHET: Askeladden C-65 BR er siste tilskudd fra storprodusenten i Bergen.
NYHET: Askeladden C-65 BR er siste tilskudd fra storprodusenten i Bergen.

Askeladden klar med ny bowrider

Askeladden har bygget en helt ny bowrider, basert på det velkjørende C65-skroget.

Publisert Sist oppdatert

Etter en svært vellykket introduksjon av Askeladden C65 Cruiser under Sjøen for Alle i mars 2016 er C65 Bow Rider neste steg i Askeladdens innovativ produktutvikling som skal fornye dagens daycruisere, cabin cruisere, bowridere og skjærgårdsjeeper.

I løpet av høsten og vinteren vil Askeladden C65 BR bli lansert på båtmesser i Norden og Europa. C65 Bow Rider er den andre i rekken på den nye C65-Skrogplattformen med overbygg tilpasset dagsturer, skriver Askeladden i en pressemelding. Denne båten har mer bruksvolum og flere funksjoner en lillesøster C61 Bow Rider. 

–Med C65 Bow Rider markerer Askeladden videreføringen av en serie nyheter som vil glede det norske båtmarkedet i årene som kommer,

 sier Daglig leder Henrik J. Askvik 

Det beste fra Askeladden C-Serien

Det er lagt stor vekt på å videreføre design, farger, spennende materialbruk og kjøreegenskaper fra C65-Plattformen. Målet med C-Serien har vært å utvikle tidsriktige, fremtidsrettete båter med bred appell til den moderne båtbruker. Formspråk, tekniske og praktiske løsninger, kjøreegenskaper og fargebruk har vakt stor internasjonal oppmerksomhet og C65-Plattformen blir beskrevet som noe virkelig nytt i sin genre.

TOALETTROM: I C-65 BR er det blitt plass til et separat toalettrom, noe som må sies å være et stort pluss.
TOALETTROM: I C-65 BR er det blitt plass til et separat toalettrom, noe som må sies å være et stort pluss.

Den store salongen er hentet fra C65 Cruiser med sitteplass til syv personer. U-Sofaen akter, som har plass til bord, kan enkelt gjøres om til en stor solseng. Førermiljøet setter, i følge Askeladden en helt ny standard for værbeskyttelse, ergonomi, praktiske løsninger og ikke minst design. Akterdekket tar med seg de unike løsningene fra C65 Cruiser. Med full passasje fra akter cockpit til den store badeplattformen ”forlenges” dørken og gir enkel adgang til bading og vannsport uten å måtte klatre over rekka.

–Denne båten tilbyr et stort og rommelig toalettrom med ergonomisk inngang. Velger du Topline utstyrspakken får du et toalettrom med spyletoalett og tank, vaskeservant med trykkvann, lagringsplass til toalettsaker, speil, belysning og ventilasjon.

Zipwake-stabilisering

Båten er bygget for utenbordsmotorer

 fra 150 til 250 hk. Gjennom distrubusjonsavtalen med Erling Sande får Båten Suzuki-motor på hekken. Med største motor er fartspotensiale pluss 45 knop. Askeladden Boats innledet ved introduseringen av C65 Cruiser et samarbeid med det svenske selskapet Zipwake og dets norske importør ProNav som tok sikte på å standardisere Zipwake systemet på våre båter. Den første båten som benyttet dette systemet var C65 Cruiser. Zipwake er et unikt og banebrytende system som ved hjelp av interceptor trimplan og avansert elektronikk automatiserer funksjonen til de tradisjonelle manuelle trimplan som har vert benyttet på slike båter i en mannsalder. Systemet tar seg automatisk av både pitch og roll stabilisering av båten og vil gi brukeren en helt unik kjørekomfort sammenlignet med de tradisjonelle systemene. Erfaringen fra C65 Cruiser har vert meget gode og C65 Bow Rider vil bli den andre båten i rekken som får dette standardisert i Topline utstyrspakken. 

 

Fakta

CE-kategori: C

Lengde (meter): 6.45

Bredde (meter): 2.46

Vekt (kg): 1400

Drivstoff (liter): 230

Motoreffekt fra (hk): 150.00

Motoreffekt til (hk): 250.00