Nyheten du vil ha

Dette er den nye styrhusbåten fra finske AMT. 215 PH vil bli en svært attraktivt båt bygget på et velprøvd skrog.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Egentlig skulle den nye AMT-en blitt lansert under Sjøen for alle i mars. Slik gikk det ikke, men nå kan ikke den lille lekre fiskebåten være langt unna. Her er det første bilde av AMT 215 PH.

Den nye AMT 215 PH bygger på det velkjørende 200-skroget kjent fra  200 DC, BR og C-modellene. Det planenede skroget kombinert med et helt nytt og spennende overbygg burde gjøre denne båten meget attraktiv for norske kunder.  215 PH har høy baug og stort akterdekk.  Den kan også leveres med utvendig styreposisjon,  og den har bra med stuverom om bord.

Komfortabel overnatting

Båten får overnattingsplass for to personer, og burde være fin for fisketurer, korte weekendturer eller som en komfortabel pendlerbåt for all slags vær. Vask og kokeplate er på plass i bakkant av førerposisjonen for at båten skal kunne brukes til overnattingsturer.

Bildene viser at båten får ei bred skyvedør fra akterdekket og inn i hytta. På babord side er det sitteplass for to personer, mens fører sitter alene på styrbord. Våre erfaringer med 200-skroget tilsier at tre personer på babord side og kun en på styrbord vil gi mye slagside. Derfor bør man absolutt velge trimflaps fra ekstrautstyrslista.

Lugaren er åpen, og virker stor nok for to personer. Her skal det i alle fall være høyde nok under taket, selv for dem som lider av klaustrofobi.

Tekniske data AMT 215PH

CE-kategori:

C
Lengde:
6,40

Bredde:

2,40

Motor fra-til:

90-150

Maks ant pass:

7

Vekt:

1100 kg

Pris:

Ikke fastsatt

Mer info:

www.kellox.no

(14.06.2012)