Ny finsk styrhusbåt

AMT har virkelig fått fart på sakene, og lanserer nye modeller på løpende bånd. Sist ut er en helt ny styrhusbåt på 21 fot.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Nyheten fra finske AMT skal presenteres første gang under sjøen for alle i Oslo 20-25 mars neste år.

AMT satser på eksisterende skrog med ulike innredningsløsninger. Det gjør det enkelt å utvikle nye modeller på relativt kort tid. Sist ut er Pilothouse-båten AMT 215PH, som har mange likhetstrekk med daycruiseren AMT 230 DC, en annen 2012-nyhet. Styrhusbåten er imidlertid bygget på det velprøvde 200-skroget fra AMT. Det har tidligere gitt opphav til 200 DC (daycruiser), BR (bowrider) og C (senterkonsoll).

Tidligere i høst lanserte AMT tegningene av en minstemann i familien. AMT 150 på 15 fot.

I en pressemelding skriver den norske importøren, Kellox, at at den nye styrhusbåten på 21 fot har typiske AMT-sjøegenskaper, høy baug og stort akterdekk.  Det blir også utvendig styreposisjon og bra med stuverom om bord.
Båten får overnattingsplass for to personer og burde være fin for fisketurer, korte weekendturer eller som en komfortabel pendlerbåt for all slags vær.

-AMT’s komfort og sjøegenskaper har blitt rost av båtpressen over hele Norden, og verftet har levert mange testvinnere de siste årene. Den nye AMT 215PH har de samme eksemplariske kjøreegenskapene som alle de andre AMT-modellene. Et sjødyktig skrog, med høy baug, kombinert med et romslig akterdekk, stort lagringsrom, og et styrehus som gir beskyttelse for vær og vind og sengeplass til to voksene. Dette robuste skroget er forutsigbart og trygt, og gjør båten til en unik kombinasjon av transport og båtglede, skrivers det videre i pressemeldingen.

I Norge selges AMT gjennom Kellox, og får Honda-motorer på hekken. Honda innførte nylig seks års garanti på alle sine motorer.

–Dette er en garanti som dekker både deler og arbeid hvis det skulle oppstå material- eller fabrikasjonsfeil. En garanti du kan bruke hos alle autoriserte Honda-forhandlere, uansett hvor i landet du bruker motorem. En garanti som gir deg trygghet dersom du mot formodning skulle oppleve problemer med din Honda utenbordsmotor, skriver Kellox i pressemeldingen.

Tekniske data AMT 215PH

CE-kategori:

C
Lengde:
6,40

Bredde:

2,40

Motor fra-til:

90-150

Maks ant pass:

7

Vekt:

1100 kg

Pris:

Ikke fastsatt

Mer info:

www.kellox.no

(05.12.2011)