Her er de to utkårede

Messas båter er kåret. Se hvem som stakk av med den gjeve prisen.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

I den minste klassen, bestående av båter opp til 25 fot, stakk svenske Ryds av med seieren for sin helt nye 528 Sport. Dette er en skjærgårdsjeep som har fått mange nye og spennende designelementer i seg. I tillegg er den designet for å gi trygghet for alle om bord, noe de høye fribordene vitner om. Så er det også kvinner som har vært svært delaktige i utviklingen av den nye båten, noe som ofte fører til fokus på sikkerhet. I tillegg har det blitt store stuverom, vanntett hanskerom og ipod-uttak i dashbordet. Båten kommer i tre utgaver, slik at layouten


VINNER: Ryds 528 Sport

De andre nominerte var Flipper 670ST, XO 200S, AMT 150 R og Sting 530.

Ryds 528 Sport er beregnet for motorer fra 60 til 90 hk. Med største motor klarer båten 38 knop, mens 60-hesteren gir 30 knop på måleren. Prisen er det lite å si på. Med 60 Mercury-hester begynner prisen i Norge på 180 900 kroner.

Juryens begrunnelse:

I en tid der båtbransjen sliter i stor motgang, er det ytterst prisverdig at noen velger å tenke nytt og sette tankene ut i praksis. Vinneren i denne kategorien har vist stor vilje til å fornye småbåtkonseptet på en oppsiktsvekkende måte. Til tross for at produsenten produserer under strenge krav til miljøpåvirkning, har man utviklet produksjonsteknikker som gjør det mulig å tilby sluttbruker en serie småbåter med høyt utstyrsnivå til en meget gunstig pris. For rundt 200.000 kroner får man en familievennlig, praktisk, trygg og komfortabel dagsturbåt i et friskt, moderne design. Vinneren er Ryds 528 Sport!


Viknes tok seieren

I klassen for båter over 25 fot gikk ikke uventet prisen til den nye Viknes 930. Etter at båten ble sjøsatt for kun få uker siden, har den allerede rukket å få svært rosende ord i Båtmagasinet.


VINNER: Viknes 930

-Ikke bare går det forbi det gamle 880-skroget med flere båtlengder – det er utvilsomt det beste skroget Viknes til nå har bygget, konstaterer Båtmagasinets Atle Knutsen som gjennomførte en grundig test av nykomlingen bare timer etter at første eksemplar ble sjøsatt.

Knutsen er for øvrig Båtmagasinets representant i juryen som står bak kåringen. De øvrige jurymedlemmene er Frode Pedersen i bladet Båtliv, Terje Haugen fra Vi menn båt, Axel Nissen-Lie i Seilas, samt frilansjournalist Pål Silberg.

Juryens begrunnelse:

Vinneren av Messens motorbåt i klassen over 25 fot har vist at det lønner seg å være trofast mot sitt eget konsept. Perfeksjonering og videreutvikling av allerede velfungerende løsninger blir da som regel belønnet med et slående godt resultat. Prisvinneren har laget en båt som er særdeles godt tilpasset det norske skjærgårdsmiljøet og kystklimaet, og som ber om å få reise på langtur med en liten familie. Vinneren er Viknes 930!

- Det må fremheves spesielt at dette er en kåring blant båtene som er utstilt på messen, og vi kårer følgelig også messens båt. Vi har derfor ikke kunnet legge vekt på annet enn de løsninger vi kan vurdere slik båtene står utstilt, og kriteriene vi har jobbet etter er derfor også rettet inn mot innovasjon, driftsøkonomi og brukervennlighet, skrives juryen i en pressemelding.

De øvrige nominerte var Delta 26 Open, Bella 9000 og Askeladden P80.

Se alle de nominerte HER.

I seilbåtklassen var det 40-foteren Hanse 415 som vant prisen ”messas båt”.

Vi gratulerer!