Mini-messe med sjarm og stemning

Denne helgen er det klart for båtmesse i Skjærhalden gjestehavn. Både lørdag og søndag fylles havnen av nypolerte godbiter, til reduserte priser.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

 Det er femte år på rad at lokale forhandlere slår seg sammen om å vise frem båtene på Hvaler. Under messen vil det være mulighet for en god handel på blant annet Hydrolift, Nordkapp, Hansvik, Ibiza og Viknes. 

-Vi forventer å selge en del båter, sier Steinar Andreassen hos Skjærhalden marina. 

Han har ikke oversikt over publikumstallet på tidligere messer, men håper selvsagt at flest mulig legger turen innom. 

-Det er mye folk her i pinsa, så vi har ganske store forventninger. I år skal vi forsøke å få til litt på land også,sier Andreassen. 

Det er blant annet snakk om at en svensk superbilprodusent vil vise frem en doning på messa som et samarbeid med en av messearrangørene. Uten at dette er endelig bekreftet.

- Vi er ikke størst, men det blir en koselig messe. Det blir en avslappet og uformell steminge, lover båtforhandleren. 

Oppgangstider

Hvordan oppleves båtsalget for tiden?
-Det går veldig bra. For første gang på flere år har vi litt mangel på båter. Vi har hatt problemer med å levere blant annet AMT 200 DC og den nye Hansvik-sjarken. Nå er det stort sett bare nye båter igjen på lageret. Det er veldig positivt, sier Steiner Andreassen. 

Han trekker frem den nye Nordkapp Enduro 760, AMT 200 C, Ardea 820 Combi og Hydrolifts XS 22 som noen av de mest spennende båtene som blir å finne på messa.

Været ser også ut til å spille på lag med arrangørene. Sol med spredte skyer melder meteorologene. Det er godt messevær. Ikke for varmt, men heller ikke for kaldt. Temperaturen er ventet å ligge på rundt 15 grader. Best vær blir det i følge meteorologene på lørdag.

(21.05.2010)