AMTs nye flaggskip

Våren 2012 lanserer finske AMT sitt siste tilskudd i daycruiser-segmentet. AMT 230 DC blir verftets største båt.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

- Her kommer den beste daycruiser-nyheten for 2012, sier markedsdirektør i Kellox, Olaf Olstad.

Nyheten AMT 230 DC har fått et helt nytt designkonsept. Men fortsatt skal båten være lett gjenkjennelig i typiske AMT-farger. Fra før av tilbyr finnene båter fra 15 til 20 fot. Nykomlingen måler drøye 22 fot, og blir dermed den største båten AMT lager.

AMT 230 får en stor U-formet sofa som et  naturlig midtpunkt i uteplassen. U-sofaen kan enkelt tilpasses til en behagelig solseng, eller gjøres om til ei ekstraseng ved behov. Under den U-formede sofaen er
det godt med lagringsplass for alt utstyr ombord.

-Velkjørende

Daycruiseren utrustes med 150-250 hesters motor. I Norge selges båtene med Honda-motorer. Størrelsen på båten gjør at den kan bruke Hondas helt nye BF250.

-Vi har selv vært og kjørt det nye skroget til AMT med Honda BF225, noe som ga mersmak og en forståelse at det er forskjell på båtskrog. Uansett hvor mye vi lastet i båten eller hvor mye vi provoserte den under kjøring, så ga den en sikker og forutsigbar kjøreopplevelse, skriver Olstad i en pressemelding.

Båten får soveplass til fire personer, dersom også solsenga tas i bruk. To personer bor greit i lugaren under fordekket.

Prisen på den nye daycruiseren er foreløpig ikke fastsatt.

Tekniske data - AMT 230 DC

CE-kategori:

C

Lengde:

6,80

Bredde:

2,60

Vekt:

1350 kilo

Maks ant. personer:

8

Anbefalt motor:

150-250 hk

Mer info:

www.kellox.no
 

(26.10.2011)