AliCraft 31 AC Ocean Cruiser

Et pust fra storhetstiden

Denne båten er en hilsen fra en tid hvor det ble bygget plastbåter på hvert nes på Sørlandet. AliCradt var imidlertid ikke noen hvem som helst. Vi har kjørt en båt fra 1976.

Publisert Sist oppdatert

Det var vindstille og flatt vann under testen, så det er dessverre ikke stort å si om sjøegenskapene. Men jeg kjenner AliCraft-skrogene godt fra før og har ingen betenkeligheter med å skrive at her er alt i orden.
Slik gikk fartsprøven med to mann om bord og helt nystoffet bunn:

Under marsjfart på 2300 o/min har eieren registrert et forbruk på én liter dieselolje per nautisk mil, og det er behagelig lavt for en båt på 5 tonn.Svingradien mot babord er ca 25 meter. Til styrbord var den ca 35 meter i marsjfart. I liten hastighet blir svingradien atskillig kortere. Båten har god kursstabilitet i alle hastigheter, men båten har en tendens til å trekke til babord, og det er merkelig, ettersom det her er snakk om en venstregående propell. Årsaken er nok at roret er stilt 6 – 7 cm til siden for midtlinjen, trolig for å motvirke propellens rorvirkning, men dette kan altså være for mye.Testbåten har også baugpropell, noe som gjør den enkel å manøvrere under trange forhold.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER