Aksling med tilt

Nå kan du få akslingbåt med noen av fordelene fra et hekkaggregat.

Publisert

Mange båteiere er skeptiske til hekkaggregat som stadig mer blir brukt. Hekkaggregatløsningen er enklere for båtprodusentene å montere, og gjør at motoren kan plasseres helt bak i båten. Fordelen med aksling er driftsikkerheten, og at løsningen gir mindre service og vedlikehold.

Opptrekkbar aksling

Spanske Eca Propulsion System lanserte under utstyrsmessen Mets et system som gjør at man kan tilte akslingen. Systemet var nominert til Dame Award og er blitt brukt på fiskebåter i Spania. Systemet krever at det lages et spor i skroget som gjør at akslingen kan vandre, og at propellen er plassert bak akterspeilet.

Flere fordeler

Den største fordelen med dette systemet er at du kan gå på grunt farvann uten risiko for å skade propellen. Systemet gjør det også mulig å komme til propellen om man skulle få tau eller annet surret rundt den. Man kan også justere båtens trim ved å tilte akslingen.

Roret er montert fast på systemet, rett bak propellen, og det gir bedre manøvreringsegenskaper. Vedlikehold og servicekrav skal være minimale i følge produsenten vi møtte på Mets.

Powered by Labrador CMS