Satser på båtmesse hele året

Oslo Båtsenter droppet ”Sjøen for alle” i år. Nå satser de stort på helårsutstilling på Fornebu sammen med Bunde Eiendom.

Publisert

Nå investeres det over 200 millioner kroner på å skape et nytt maritimt senter av Oksenøya Marina på Fornebu i Bærum. Bak satsingen står Bunde Eiendom og Oslo Båtsenter. Sammen vil de utvikle et maritimt miljø med båthotell, båtutstilling, verksted, kontorer, restaurant og nye bryggeanlegg.

Bunde Eiendom og Nimbus-importør Oslo Båtsenter  har arbeidet med planene i mange år, og i april i år starter første fase i utbyggingsprosjektet. Da skal det legges ut nye brygger som vil gi drøyt 80 nye båtplasser i tillegg til de eksisterende 460 plassene. De nye båtplassene på Oksenøya Marina i Bærum skal være klare allerede til sommeren.

Permanente utstillinger

I neste omgang blir det bygget på land. Her kommer det opp utstillingshaller, kontorbygg og verksted og båthotell med sjøsetting med truck. – Vi er i en fase nå hvor vi ønsker å komme i samtale med bransjeaktører som ønsker å leie hos oss, sier Arild Fornebo i Bunde Eiendom til Båtliv. Høsten 2010 blir det innflyttingsklart i de nye lokalene til Oksenøya Marina, som eies av Bunde Eiendom med 85 prosent og Oslo Båtsenter med 15 prosent.

–    Trenden går i retning av permanente båtutstillinger. Vi droppet ”Sjøen for alle” i år og fikk flere leads på større båter ved å arrangere lokal messe hos oss enn vi fikk på ”Sjøen for alle” i fjor. Totalt solgte vi 14 båter i messeperioden, hvorav ni var små båter, sier Marius Kragstad i Oslo Båtsenter.

Han ser frem til å flytte båtene til utstillingslokalene på Oksenøya Marina når disse står ferdig i 2010, og håper på å få selskap av flere flotte båter. Det blir ni meter under taket i utstillingshallene, så her blir det rom også for seilbåter, hevder han. Til sammen vil det bli bygget 4100 kvadratmater med utstillingslokaler.

–    Jeg tror båtbransjen ønsker å være et slikt sted. Det blir ikke så veldig mye dyrere å leie her et helt år enn det koster å våre på ”Sjøen for alle” i ti dager, sier Kragstad.

Fornebo og Kragstad forteller til Båtliv at hele området planeres slik at det blir trivelig å rusle langs bryggene og titte på båtene. Man kan trille barnevogn langs hele kaia, og det er planlagt restaurant og båtutstyrsforretninger i tilknytning til marinaen.

–    Er det ikke dristig å satse på et slikt prosjekt nå?

– Jeg mener timingen er god. Prisene har falt hos underentreprenørene det siste året. Vi har god likviditet og har planlagt dette prosjektet lenge, sier Fornebo.

Les mer om marinaplanene i Båtliv 4, som er i handelen i slutten av april. Der får du mer informasjon om priser og planer.

Powered by Labrador CMS