Marex for kvinner, Marex for menn

Messens publikumsbåt er nå kåret på «Sjøen for alle». Og favoritten er den samme både i både kvinne- og herreklassen: Marex 370 Aft Cabin Cruiser.

Publisert

En jury bestående av båtjournalister hadde plukket ut 14 nominerte båter blant nyhetene på båtmessen, og publikum stemte både på nett og via sms.

Stor oppslutning

- Svært mange har vært med på avstemmingen og vi har mottatt ca 2.000 stemmer. Det overraskende for oss var at vi måtte helt ned på femte plass for å se forskjell i preferanser mellom kvinne og mann i valget av båt. Marex vant og Skibsplast ble en god nummer to. Det var derfra langt ned til tredjeplassen, sier prosjektleder Dag S. Liseth i Norboat.

 

Ressurskrevende

- Dette var fantastisk kult, utbrøt en stolt og glad styreformann Espen Aalrud. Han takker alle som har vært med på å utvikle båten. Konstruksjonen av nybåten har vært en lang, ressurskrevende prosess og Marex regner med å ha brukt vel åtte millioner kroner på utviklingen.

Lytter til kundene

- Vi har lyttet til kundene og ønsket å komme med noe som var tilpasset alles behov og ønsker. Prisen i begge klasser beviser vel at vi har klart dette, sier Aalrud.

Marex 370 Aft Cabin Cruiser fikk også heder under gigantmessen Boot 2009 i Dusseldorf i januar. Da kåret en internasjonal pressejury båten som «European Yacht of the Year» i sin størrelsesklasse.

Ros til Skibsplast og Bavaria

Folkejuryens andreplass gikk til Skibsplast 665 DC. Denne helt nye modellen er en videreutvikling av vellykkede 660DC, som ble introdusert i fjor høst.

Bronseplassen gikk til en seilbåt, Bavarias «35 Cruiser». Også denne båten er en videreutvikling. Med utgangspunkt i 34-foteren har tyskerene konstruert en mellomklassebåt som kan skryte av hele tre lugarer med doble køyer.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS