Høstidyll i Oslofjorden

Fiske-, is- og oppdagelsestur med båt på klare, fine høstdager er tydeligvis undervurdert. Ellers ville det vært flere på fjorden.

Publisert

HOVEDBILDE: Oliver og Linnea Eide IIlseng  foran Oscarsborg søndag: Fotos: Linn og Ørjan Krogh Hansen.

Slutten av september er en flott tid på sjøen. Det er stille, rolig og luften er deilig og klar. Med lue, votter, fiskeutstyr og penger til is og kaffe tok vi turen ut på fjorden søndag ettermiddag. Målet var Oscarsborg.

Makrell-lykke

Vi hadde knapt passert Hvalstrand før fiskeentusiast og familiepappa Åge ville prøve fiskestanga. Ti meter bortenfor oss ble det nemlig trukket makrell fra en båt som så lå og duppet mellom skjærene. Snøret hadde knapt nok rukket å synke under overflaten før det nappet også hos oss. Et digert beist av en makrell spratt opp og ned i bøtta, til både store og små sin begeistring. Sekunder etterpå hadde vi huket inn lillebroren til beistet, og turen kunne fortsette utover.

Deilig stillhet

Da vi omsider ankom Oscarsborg gjestehavn var det stille og tomt i gjestehavna. Foruten vår egen redaksjonsbåt lå det kun et par-tre båter ved bryggene, deriblant en Bavaria 38. Foran  på flytebrygga sitter Thomas Klevenberg og Caroline Aastebøl og nyter chips og et glass hvitt.

Da de ankom havnen sent kvelden før var det stappfullt. I løpet av dagen har alle reist hjem en etter en. Det kan de to like.

– Det er nå det er deilig her, når alle har reist, bedyrer Klevenberg, som sjelden legger båten opp på land før november.

Tilt tross for at klokka er godt utpå ettermiddagen, rekker vi en kort sightseeing og en varmende kopp kaffe og varm sjokolade på kafeen i gjestehavnen, som ikke stenger før 1700. 

En perfekt avslutning på helgen, før vi setter kursen inn til Nesøya igjen.

 

BRYGGEKOS: Thomas Klevenberg og Caroline Aastebøl.

Se flere bilder i billedspesialen under:

 

Powered by Labrador CMS