Havnedåp med ordfører og ny redningsskøyte

Askers ordfører Lene Conradi åpnet i formiddag den nye delen av havnen i Leangbukta ved hjelp av vannkanoner fra en splitter ny redningsskøyte.

Publisert

HOVEDBILDE: Den nye hypermoderne redningsskøyta døpte havnen med vannkanoner. Fotos: Linn Hansen.

For kort tid siden åpnet Askers ordfører, Lene Conradi, det nye havneanlegget «Tangen» i Leangbukta.

625 nye båtplasser

70 millioner kroner har anlegget kostet. Og det er blitt 625 nye båtplasser i Oslofjorden. Anlegget er dermed blant de største i Skandinavia.

Bak utbyggingen står Leangbukten Båtforenings andelslag og Asker Marina. Asker har med dette også vokst hele 14 mål. Flere tusen billass med stein og grus er fylt ut fra tangen innerst i Leangbukta og ut til grunnen som lå nesten 300 meter ute i bukta..

Splitter ny redningsskøyte

Den formelle delen av åpningen og dåpen ble gjort ved hjelp av vannkanoner fra den spiltter nye redningsskøyta RS 152, so nettopp ankom Oslo og ikke har rukket å få noe formelt navn ennå.

RS 152 er bygget hos Swede Ship Marine AB i Sverige, og kom nettopp til Oslo 2012, der den vil inngå i beredskapen i Oslofjorden.

Redningsskøyta med byggenummer RS 152 er bygget i komposittmaterialer og har fått moderne drivstofføkonomiske fremdriftsmotorer og en ny type undervannsdrev som gir bedre virkningsgrad og manøvreringsevne enn konvensjonelle propellsystemer. Fartøyet er miljøvennlig ettersom utslipp av klimagasser reduseres med mer enn 50 prosent i forhold til dagens skøyter.

Powered by Labrador CMS