Bygger fjordens flotteste marina

530 båtplasser og båthotell er blant storsatsningene til Oksenøya marina.

Publisert

HOVEDBILDE: Slik skal det se ut når marianen er ferdigstilt.Tegning: Sjur Moe.

Oksenøya:

Utbyggingen av det store marinaområdet på Fornebulandet er godt i gang, og etter planen skal det nye havneanlegget med butikk og båthotell og være ferdig sommeren 2013. En liten kafe på brygga, butikk og verksted er også med i første del av utbyggingen. Målet er å bli Oslofjordens flottese marina, forteller daglig leder i Oksenøya marina, Leif Arild Fornebo.

Per i dag har marinaen 430 plasser til utleie  i størrelsen 2,5- 6, 5 meters bredde. Antallet som skal økes med ytterligere 100 båtplasser det neste året. Fornebo bekrefter samtidig at interessen for å lagre båten innendørs hele året er økende hos båtfolket.

En spørrerunde på mail til båteierne ved marinaen viste at 40 av 50 båteiere stiller seg positive til båthotell  som alternativ lagringsmåte for båten.

      Båthotellet skal ta i mot ca 140 båter fra 20 til 60 fot, fordelt over tre etasjer. Om vinteren skal båthotellet ta ytterligere 12-15 båter.

      Ifølge Fornebo vil ikke kostnadene for å ha båten lagret innendørs bli betydelige høyere enn det man bruker på vedlikehold, bunnstoff og pleie ved å ha båten liggende ute. Båtene vil settes opp og ned i vannet ved hjelp av truck, og responstiden vil være på mellom 30 minutter og en time.

      – I praksis betyr dette at de fleste kan ringe oss når de setter seg i bilen, for så å ha båten klar på vannet når de kommer, sier Fornebo. Ved veldig sen ankomst om kvelden vil man kunne sette ut båten ved en brygge i forkan eller motsatt; hvis man kommer inn med båten er planen å kunne legge den ved en brygge slik at trucken tar den opp neste morgen.

Powered by Labrador CMS