utgave nr 7 2011

Museumsregatta for plastbåter

Den 18. juni arrangerer Vest-Agder-museet regatta for klassiske plastbåter i Kristiansand. Har du en båt bygget mellom 1950 og 1975, er du velkommen til å delta.

Publisert Sist oppdatert

TEKST OG FOTO: ATLE KNUTSEN

Det forteller Per Grimsgaard ved Vest-Agder-museet som ønsker å se flest mulig vakre klassikere på startlinjen denne dagen
Arrangementet inngår i prosjektet ”Ikke bare plast” der museet skal fokusere på norsk plastbåtindustri gjennom forskning, formidling, dokumentasjon og innsamling.


Museumsregatta

– Vest-Agder-museet inviterer eiere av klassiske plastbåter; passbåter, speedbåter og daycruisere fra perioden 1950-75 til regatta 18. juni i Kristiansand, forteller Grimsgaard.
– Vi ønsker å presentere båtene langs gjestebrygga før vi slipper dem løs på sjøen i fart. Båtene vil starte en og en i en publikumsvennlig løype nær land. Hovedmålet for deltakerne vil være å holde båten i plan på en elegant måte, det vil si det vil ikke kun være fokus på fart og bestetid, men på å komme gjennom banen som vil bestå av slalåmdel, bøyerunding osv.


Tidsriktige klær

– Deltakerne oppfordres til å stille i tidsriktige klær. Ta gjerne med andre gjenstander som campingutstyr og vannski som passer båtens alder, sier Grimsgaard.
Påmeldingsskjema og informasjon finner du på www.vestagdermuseet.no. Ønsker du mer informasjon kan du også ta kontakt på e-post: [email protected]

Powered by Labrador CMS