Bruktbåt-test: Viknes Combi 770

Real og røff

“Mannebåt” for spesielt interesserte – og en utmerket turbåt for to. Det er alltid herlig å komme om bord i en båt hvor konstruktør og verft har bestemt nøyaktig hva de vil – og gjennomført nettopp det. Her man “tatt’n helt ut” og laget en ærlig og real fiske-/griseværsbåt. Likevel er Viknes 770 Combi blitt en fin tomanns turbåt.

Publisert

Vi pleier gjerne å kalle en slik farkost for ”Vestlandsbåt”, men det er egentlig litt rasistisk, for det er jo mye drittvær andre steder også. Jeg ville egentlig innført et nytt begrep, nemlig ”båtfolksbåt”. Du forstår sikkert hva jeg mener; en båt for dem som synes det er fint å være på sjøen selv om solen ikke skinner og det ikke er 20 grader i vannet. Ja, selv om det både blåser og regner også.
Det er faktisk ganske mange av oss. Det vi ønsker da, er en skikkelig dekket båt med plass nok inne til å ha det komfortabelt, og så kan resten av båten være til alt det som entusiaster trenger; gjerne bading og soling, bevares, men først og fremst ”allbruk” som fisking, garnsetting, dykking og alt annet som er gøy.

Konsept: Uværsbåt og fiske

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER