EKSKLUSIV: For 28 millioner kroner kan du sikre deg et eksemplar av denne råtassen.
EKSKLUSIV: For 28 millioner kroner kan du sikre deg et eksemplar av denne råtassen.

Spektakulær ekstrembåt

Claydon Reeves Aeroboat har 2500 Rolls-Royce-hester levert fra en grom V12-motor.

Publisert Sist oppdatert

Den britiske konseptbåten fra Claydon Reeves skal lages i maks ti eksemplarer, skriver hamnen.se. Båten blir dermed et sjeldent syn på sjøen. Prisen er også særdeles "eksklusiv".
Rundt regnet kommer den spesielle båten på 28 millioner norske kroner.

For den prisen bør det meste vær på stell. Og det er det trolig også. I motorrommet sitter en hissig Rolls Royce Merlin V12 (også kjent som PV-12) som yter 2500 hk. Det gir båten en toppfart på 50 knop.  Motoren er en kopi av Merlin-motoren som stod i Supermarine Spitfire og Hawker Hurrycane under andre verdenskrig.


GROM MASKIN: Rolls Roys Merlin V12 yter 2500 hk.

Det finnes mange konseptbåter. Felles for dem er at få kommer på markedet. Men noen prosjekter gjennomføres. Wider 42 er en slik raritet som vi trodde skulle forbli på tegnebrettet. Men nå er den solgt i et titalls eksemplarer verden over. Båten skiller seg kraftig ut med sitt StarWars-inspirerte ratt og hydraulisk utfellbare skutesider.

Se video av Wider 42:

Ekstrem Mercedes

En annen farkost som også kom hele veien til produksjonslinja er Mercedes-båten Silver Arrows. Fra de første bildene av den slanke retroraceren ble sendt ut, til testbåt var på vannet, tok det ikke lange tiden. Prisen er på mellom 800 000 og èn million. Euro, dessverre.

MERCEDES: Silver Arrow Marine og deres samarbeidspartnerer i Mercedes Benz har utviklet en 46-fots farkost, som har fått navnet Grandturismo.

Fakta Claydon Reeves Aeroboat

Lengde:

14,64 meter

Bredde:

2,98 meter

Dyptgående:

1,14 meter

Vekt:

7,7 tonn

Maks ant. pass:

7

Motor:

Rolls-Royce Merlin V12

Toppfart:

50 knop

Mer info:

www.claydonreeves.com