utgave nr 2 2004

Testkavalkade - Achilles LEX 96

Publisert Sist oppdatert

Achilles LEX 96 -

til nytte og glede

Achilles LEX 96 er en solid og letthåndterlig gummibåt. Enkelt og greit.

TEKST: ATLE KNUTSEN

Småjoller med påhenger. Til glede og forargelse for noen, for de fleste blott til nytte. Vi tok med oss den lille Achillesen på langtur sist sommer.
Monteringen er en enkel og kjapp øvelse, med få deler og en detaljert beskrivelse. Pongtongens to kamre og separate kjøl pumpes opp etter tur.
Achilles LEX (37 kg) med firehesteren på en solid aluminiumsbrakett på akterspeilet er en letthåndterlig pakke både på land og vann.

Sjøegenskaper

Den flyter unektelig som en kork, og det må på godt og ondt sies å være slike båters egenart. Når man først har tatt seg ombord - og det er ikke bare enkelt - er den både stødig og trygg. Ikke minst er den vesentlig stødigere enn mange konvensjonelle joller, noe som gjør den til en familievennlig farkost. Dørken av vannfast finér er solid. Med en 4 HK Tohatsu bykser båten fjærlett opp i plan med èn person ombord, og er rimelig retningsstabil i alle hastigheter. Tohatsuen hadde fullt gearskift og var et uproblematisk bekjentskap gjennom hele sommeren.
Manøvreringsegenskapene er meget gode, inntil det lekne. Det har man glede av også når man ror. Balansen blir best med føreren midt i båten. Toften er justerbar. Fortøyningstauet/slepelinen er festet i to D-ringer på hver side av baugen og danner en hanefot. Solide liner langs pongtongene fungerer som "håndrekker".
Årer og fester er i aluminium, med låsbare årefester. Bra. Videre kan årene gjøres fast til pongtongene når de ikke er i bruk.
Standard utstyr: årer og årefester, fotpumpe, reparasjonssett og bærebag. Oppblåsbar kjøl, dørk i vannfast kryssfinér, justérbar finértofte, tauverk og motorbrakett.

Konklusjon

Achilles LEX 96 er en solid gummibåt med bra finish. Den har funksjonelle løsninger som gjør den letthåndterlig. Den er enkel å montere, men vil de fleste som bruker den som lettbåt vil antakelig montere den kun èn gang i sesongen.

Data - Achilles LEX 96

Lengde2,90 meter
Bredde1,44 meter
Vekt36,8 kg
Maks last450 kg
Antall personer4
Maks motor8 hk
Pris med 4 hk Tohatsu17.480 kroner
ImportørKellox AS, Ski, telefon 64 97 61 00, Internett: www.kellox.no

Powered by Labrador CMS