Minitest: Achilles LEX 96

Tango for to

Vi fylles sjelden av begeistring over å skulle beferde sjøen i båter under 10 fot. Små gummijoller er oftere en nødvendighet enn en pølsefest. Som de fleste av sin art flyter Achilles LEX 96 som en kork, men den er fremfor alt en solid og letthåndterlig gummibåt

Publisert Sist oppdatert

Vi var på langtur i sommer og trengte en liten lettbåt. Ombord stuet vi en Achilles LEX 96 med en ny 4 hk Tohatsu totakter. Etter en ukes ferd ble uthavnene forlokkende og fotoopptak skulle gjøres mellom skjæra. Guttedrømmen om båter under 10 fot forlot oss for mange år siden. I dag har vi et rendyrket nytteforhold til småjoller. Så vi tøylet våre fordommer, pakket opp bæreveksen og fant det slappe skinnet. Monteringen var slett ingen heksekunst. Pongtongen er delt i to separate kammere og pumpes opp etter tur. Kjølen blåses også opp separat. Få deler og en detaljert beskrivelse gjør monteringen til en kjapp øvelse.
Den snaut 37 kg tunge båten ble lempet på sjøen, og fire-hesteren anbragt på en solid aluminiumsbrakett på akterspeilet. Det viste seg at Achilles LEX med en fire hester på hekken er en letthåndterlig pakke på alle måter - både på land og på sjø. Så var det klart for testtur.

Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER