90 år gammel fisker splitter Norge

Arne Pedersen må i retten i dag for å ikke bruke redningsvest. En støttegruppe å Facebook har over 32 000 tilhengere.

Publisert

Redningsselskapet går ut i media i dag og hevder at Arne Pedersengår foran som et dårlig forbilde for de yngre med sin motstand mot å bruke vest om bord i båt. I august i fjor ble Arne Pedersen stoppet av Kystvakten utenfor Bogen i Evenes. Han var i ferd med å dra opp flyndregarn, men hadde ikke redningsvest om bord i båten. Fiskeren fikk ei bot på 500 kroner – men 90-åringen nektet å betale.

Les om hans reaksjoner her.

Den frittalende nordlendingen var helt klar i sin mening om reglene.

Æ betale faan ikkje nå bot førr ikkje å ha væst!, var Arne Pedersen melding til påtalemyndighetene. Han ord ble godt mottatt i Nord Norge, og av avisen Norlys lesere ble han stemt frem som Årets Nordlending 2013.

Redningsselskapet kritiske

– Barn og unge trenger gode rollemodeller som bruker redningsvest på sjøen, mener Redningsselskapet i forkant av dagens rettssak mot fiskeren Arne Pedersen (90). – Vi håper at utviklingen går i samme retning som med hjelm i slalombakken, at det skal bli kult å bruke vest. Vi håper Arne Pedersen skal synes det er kult etterhvert også, sier Tanja Krangnes som er kommunikasjonsrådgiver i Redningsselskapet til NRK.no.

Delte meninger

Mange mener nok at det er feil ressursbruk å bøtelegge en 90 åring for å ikke bruke vest, og mener at folk skal selv ha den friheten å kunne velge selv. Samtidig er det eldre mennesker som topper drukningsstatistikken, som også viser av 61 prosent av de som har druknet, ikke har hatt på seg vest.

VG følger rettsaken tett.

Det er opprettet en egen støttegruppe for Arne Pedersen. Støttegruppen har hele 32 852 medlemmer. Den finner du her.

Powered by Labrador CMS