700 båter venter på Lillestrøm

Endelig er båtsesonegn i gang. Utstillingen Sjøen for Alle markerer inngangen til en ny sesong. 700 båter er utstilt på Lillestrøm. Det er klar overvekt av motorbåter.    

Publisert

Mange spennende nyheter venter deg på Lillestrøm. Aldri har utbudet vært større og plassen trangere i de gedigne messehallene. Det er Bonanza i markedet, og selv om Norge fortsatt preges av småbåtbrukerne, preges messen av mange store og spennende båtnyheter. Det blir stadig flere hestekrefter og trefotsyken preger også produsentene av fritidsbåt. Skal vi trekke frem noen av nyhetene det er grunn for å kikke nærmere på må det bli Viksund 320, Fjord 40 Cruiser, Fjord 40 Open, Hydrolift 27, Grandessa 23 Hardtop, High Tech 290, Bayliner 30, Nimbus 30 S, Bavaria 30, Artic Blue 35 RIB, alt dette er svære båter. Det er lengre mellom nyhetene på småbåt. Pioner er tilbake med en 17 foter som er utfordrende og meget innovativ i designet., den eksisterer foreløpig baqre på tegninger da den ikke ble ferdig til messen. Den ventes i slutten av juni. Det er også verdt å ta en titt på Askesladdens nye Daycruiser C6. Den fører Z konseptet videre i en mer folkelig utgave.

Messen i år har flere fokus, og både sikkerhetstorget og opplæringssenteret kan tilby opplevelser. Barna kan selvfølgelig få en tur i Elias, vår nye nasjonale filmhelt.

Her er litt av det du kan foreta deg ved siden av å se på båter:

Bassenget – Inngang Vest

Elias kommer seilende 
Den lille redningsskøyta Elias kommer for å vise at han er en ekte båt! Barna kan få kjøre Elias på egenhånd eller sammen med folk fra Redningsselskapet i vårt flotte basseng inngang Vest.  I tillegg arrangerer Elias-klubben gøyale konkurranser og aktiviteter. 


Hverdager kl. 16-18 
Lørdag/søndag  kl. 11-13 & kl. 15-17

Sjekk den nye A-jolla 
Aftenposten tilbyr deg i samarbeid med KNS å prøve den nye A-jolla i bassenget. Og ja, det blir ordentlig seiling. Vi har nemlig vindgenerator i bassenget.

Hverdager   kl. 18-19 
Lørdag/søndag   kl. 14-15

Test kano og kajakk 
Kano og kajakk byr på mange spennende utfordringer og flotte naturopplevelser. Aktiv Fritid inviterer deg til en tur i kano/kajakk i bassenget, og de vil demonstrere ulike type kanoer / kajakker. Kanskje dette er sjøaktiviteten for deg? 


Hverdager  kl. 15-16 
Lørdag/søndag     kl. 13-14

Prøv modellseiling 
Modellseiling er morsomt og lærerikt. Du får muligheten til å prøve dette i bassenget. Inngang Vest.  Vinden ordner vi!

Hverdager kl. 14-15 
Lørdag/søndag  kl. 17-18 Seilbrett 
Seilbrett har kommet tilbake for fullt de siste årene. Dagens seilbrett er både enkle og morsomme å seile. Finn ut om dette er noe for deg i vårt basseng inngang Vest.

Hverdager  kl. 19-20

Aktivitets- og opplæringsområdet – D2-ETASJE

Fiskebasseng 
Ta med deg barna på D2 å la dem få se og ta på ulike levende fisk- og sjødyr i vårt fiskebasseng på D2. Det kan oppleves litt spesielt å klappe en steinbitt, men hvis barna dine tør, så tør vel du og?

Radiostyrte båter 
Vi har også i år satt opp et eget basseng på D2 hvor du kan prøve radiostyrte båter. Like moro for voksne som for barn. 

Bygg din egen modellbåt 
Aftenposten, sammen med KNS, tilbyr barna å bygge enkle modellbåter på D2. Selvfølgelig får de også prøve om båten flyter i et lite basseng. De får også prøve seg spill med nautiske spørsmål. Moro og lærerikt!

Havets delikatesser - matshow 
Vår gourmetkokk, Egil Nordeide, vil også i år dele sine kunnskaper med oss om hvordan vi kan tilberede enkel sjømat til  et fortreffelig måltid. Egil er til daglig kjøkkensjef på Østmarkseteren Restaurant. Et nytt tema presenteres hver dag.  Gled deg til en nydelig smaksopplevelse på D2! 


Hverdager: kl. 15 + hver time 
Lørdag/søndag  kl. 12 + hver time        


Lær spleising 
Spleising av tauverk er både nyttig og morsomt for den som ferdes i båt. Robline vil i år gi deg anledning til å lære spleising  Imponer resten av mannskapet til sommeren med nye ferdigheter!  Scene D2.

Hverdager:  kl. 1530 
Lørdag/søndag            kl. 1430 Lær førstehjelp 
Når ulykken først er ute kan elementær kunnskap om førstehjelp bidra til å redde liv. Benytt anledningen til å lære eller friske opp dine kunnskaper om førstehjelp i regi av Røde Kors.Scene D2. 


Fredag/mandag/onsdag  kl. 1730 
Lørdag/søndag  kl. 1130

Vårklargjøring av båt og motor 
Er du godt forberedt til en hyggelig og problemfri båtsesong? Har din båt og motor gjennomgått det nødvendige vedlikehold og utbedringer siden den ble satt på land i fjor? NORBOAT gir deg gode tips og vil demonstrere hva som kan og bør gjøres. Scene D2 


Hverdager  kl. 1830 
Lørdag/søndag      kl. 1630 Bruk og vedlikehold av vest 
Oppblåsbare redningsvester er i skuddet. De er både komfortable å bevege seg i, og de gir god sikkerhet dersom du skulle falle i sjøen. Det er viktig at slike vester brukes og vedlikeholdes på riktig måte. Regatta og Redningsselskapet demonstrere og gir nyttige råd.  Scene D2. 


Hverdager  kl. 1630 
Lørdag/søndag   kl. 1230

Brannslokning og forebygging
Lite er verre enn når du er ombord i en fritidsbåt og blir utsatt for brann. Derfor er det viktig å hindre at en brann oppstår. Det er viktig å vite hvordan du skal håndtere en brann. Falch Nutec vil lære deg mer om dette, og om viktige sikkerhetsmessige forhold du må ta hensyn til. Scene D

Hverdager: kl. 1700  Lørdag/søndag   kl. 1530

Jobb i båtbransjen? 
Besøk også vår opplæringsstand på D2 i regi av NORBOAT som tar for seg de ulike utdanningstilbud for deg som vil jobbe med fritidsbåter. Alt fra mekking av motorer til design og bygging av båter er med. Treff opplæringskontorene, Hardanger Fartøyvern, Trebåten, NTNU, Hydrolift m.fl. og finn ut om jobb i båtbransjen kanskje kan være noe nettopp for deg.

Eller ta VHF-sertifikatet 
Selv om mobiltelefonen er god å ha, erstatter den ikke VHF når det gjelder

nød- og sikkerhetskommunikasjon på sjøen. Bruk litt tid på å ta VHF-sertifikatet under messeperioden, og gå en tryggere båtsommer i møte.

Treff utstillerne på D2 
Mange av utstillerne på D2 vil benytte anledningen til å presentere seg på Scenen, og fortelle litt om sin virksomhet. Bl.a. vil Kystverket fortelle om ny led-merking og AIS, Christian Radichs Venner vil vise og fortelle litt om seg og livet om bord. Mer om dette, samt tidspunkt, vil du finne i programmet.

Spennende Sjøv

Powered by Labrador CMS