500 barn får lære sjøvett i Agder

Vis sjøvett Kristiansand i samarbeid med Redningsselskapet har invitert 500 barn til Sjøvettdagene i Agder. Gjennom lek og praktiske øvelser lærer de unge seg bade- og miljøvett, bruk av redningsvester, hvordan man oppfører seg i båt, varsling av ulykker og enkel førstehjelp.

Publisert

(www.nssr.no/Distriktnytt)

Sjøvettsdager i Mandal, Kristiansand, Grimstad og Arendal

Siden de første Sjøvettdagene ble arrangert for over 10 år siden har mer enn 70.000 barn over store deler av landet deltatt i slik opplæring. I år lærer ca. 6500 barn i 3.-4.klasse seg sjøvett i regi av Vis sjøvett/Sjøfartsdirektoratet og Redningsselskapet. Sjøvettdagene arrangeres i Troms, Trondheim, Finnmark, Rogaland, Mandal, Grimstad, Arendal, Kristiansand, Nøtterøy, Asker/Bærum, Nedre Glomma og Oslo. Målet er å gjøre barna fortrolige med vannet og lære dem å ta nødvendige forholdsregler.

I løpet av 2 timer lærer barna om sjø- og miljøvett, på forhånd har klassene brukt noen timer på å gjennomgå temaene. Erfaringsmessig er barna svært entusiastiske og lærevillige når de selv skal løse praktiske oppgaver. En rekke instruktører fra de lokale sjøvettutvalgene, Forsvaret, Politi og brannvesen vil delta. Og flere steder vil få besøk av de velkjente redningsskøytene.

I fjor omkom 30 mennesker i ulykker forbundet med bruk av fritidsbåt. Alle disse var menn, ingen kvinner eller barn. Vi mener at vårt forebyggende arbeid bidrar til at barn sjeldent omkommer i forbindelse med slike ulykker. Forebyggende arbeid og riktig adferd i båt og ved vannet starter ofte med de unge, og på den måten håper vi at barna går foran som gode eksempler, også ovenfor de voksne.

Powered by Labrador CMS