Bli med på en virtuell båttur:

Superrask eller fornuftig

Cormates nye 23-foter har mange valgmuligheter, både med innenbords og utenbords, og fra 150 til 400 hestekrefter. Cormate Utility 23 premierevises denne uken.

Publisert Sist oppdatert

På Sjøen for alle i Lillestrøm var det premierevisning av Cormate Super Utility 23. Denne nye 23-foteren er motorisert med en Mercury som yter 350 hestekrefter. Innenbordsvarianten er god for mer enn 60 knop. Båtliv var med på en liten prøvetur i forkant av Båter i sjøen som åpner torsdag denne uken, der denne nyheten også vises. I tillegg kommer Cormate Utilty 23 som er med utenbordsmotor til den flytende båtmessen. Her kan en kjøper velge om det ønskes utenbords eller innenbords. Båten som premierevises er med 150 hestekrefter på hekken. Det skal også være mulig å få båten levert helt ned med 115 hestekrefter. Forbruket blir da også snilt, med 0,55 liter per nautisk i planingshastighet.

Som en motsetning til innstegsmodellen vil 23-foteren kan også i leveres som en betydelig mer ekstrem variant. Da med racingmotoren Mercury Varado 400R på hekken, og båten får modellbetegnelsen Sport Utility. Fartspotensialet skal da ligge på noe over 80 knop.

– Målsetningen har vært å lage en enkel og minimalistisk båt, men med kvalitet, finish og detaljer som hører hjemme på øverste trinn i premiumklassen. Dette er ekte Cormate kvalitet i alle detaljer, sa Egil Ranvig i forkant av premieren av innenbordsvarianten.

Ranvig forteller at denne nye modellen har fått lav vekt takket være forenkling av absolutt alle deler av båten.

– Det finnes ingen unødvendige paneler og alle kvadratcentimetre er forsøkt redusert til et minimum. Likevel er utearealene større enn på mange andre båter i klassen. Unødvendig pynt og design-gimmick er helt fraværende. Her handler alt kun om effektivitet og funksjon, sier Ranvig.

Pris for basis båt er kr 499.500 kroner med standart Mercury F 115, og at en introduksjonspris på Utility PRO-utgave trolig blir 539.000 kroner.

En full ustyrt Super Utility med 350 hk V8 (60-65 knop) vil trolig koste cirka 775.000 kroner.

VINN SAMSUNG GEAR VR MED MOBIL: Du finner oss på Båtlivs stand under Båter i Sjøen som åpner torsdag.
VINN SAMSUNG GEAR VR MED MOBIL: Du finner oss på Båtlivs stand under Båter i Sjøen som åpner torsdag.

I videoen kan du se rundt i hele båten med hjelp av muspekeren (fungerer ikke i Safari nettleser). Og på Båter i Sjøen kan du besøke Båtlivs stand og se filmen med Samsung Gear VR-briller! Du får da også anledning med å være med på trekningen av VR-briller og mobil fra Samsung.

 

Cormate Utility 23

Lengde: 7,11 m

Bredde: 2,27 m

Vekt: 1200 kg

Motor: 115-400 hk

CE-kategori: C

Pris: Fra ca 500 000 kr