Dra til Sjøs 2018

Messesesongen starter i vest!

Norges neste største innendørs båtmesse åpner torsdag på Straume utenfor Bergen. Og her vil det vil dukke opp flere lokale nyheter av ekstra interesse for vestlandsfolket.

Publisert Sist oppdatert
Lokale nyheter på Straume: Askeladden viser P60 Multi, her avbildet i en av mange mulige versjoner mens Viknes velger vestlandsmessen for å gi publikum et første møte med den totalfornyete Skilsø 39-versjonen i ...

Askeladden presenterer P60 Multi, liten, men temmelig tøff fiske- og bruksbåt som opprinnelig ble utviklet for krevende drift på Grønland mens Viknes lanserer en oppgradert versjon av den fine Skilsø 39 Fly-modellen under navnet Skilsø 39 Panorama, med totalt fornyet interiør.

Begge disse båtene vil bli nærmere omtalt av Båtliv, både på nett og i neste utgave av bladet.

Av andre messenyheter som bør appellere til båtfolk langs kysten er Utterns nye flaggskip S65, Espen Thorup-designete Sting 630 Fast Track, den finske alu-nyheten AMT 175, den velutstyrte styrehusbåten Quicksilver 675 Explorer og Bellas-konsernets aluminiumsbåter Bella Falcon BR 6 og BR 7.

Til sammen blir det stilt ut over 150 båter på messen og tillegg til et fint utvalg lekre båter blir det som vanlig mange muligheter for en god handel av utstyr og tjenester. Og om de yngste begynner å kjede seg underveis på messebesøket vil det bli aktiviteter for barna.

Messen åpner torsdag kl 13.00 og holder åpent til kl 20.00. De samme åpningstidene gjelder fredag. Lørdag og søndag holder messen åpent kl 11.00-18.00. Som tidligere år er det gratis adgang til de to messehallene på Straume, og arrangørene har i tillegg forberedt parkering både rundt selve Sotra Arena og i Kystbygarasjen ved Startor Senter. En shuttlebuss vil da bringe gjestene til og fra hallene.

Tilreisende som kommer med rutebuss kan også benytte denne shuttlebussen.