Dra til Sjøs 2018

Store løfter om varig glans

Fargete båter er flott. Men fargene falmer sørgelig fort i møte med sol og salt. Kan Marine Glasscoat redde glansen?

Publisert Sist oppdatert

Importør Enger&Hedlund, som viste produktet på Dra til Sjøs 2018 lover at middelet vil sørge for at den nypolerte glansen skal vare. Lenge!

Denne keramiske overflatebehandlingen er ifølge leverandøren tatt i bruk av flere norske båtleverandører som ønsker varig glans og lettvint vedlikehold. En behandling har en holdbarhet på minst to år for båter som ligger ute hele året, forutsatt at skroget pleies med Marine Glasscoats egne rengjøringsprodukter. Vinterlagres båtene under presenning på land eller i hall er holdbarheten gjerne det doble.

 

Dyre dråper på testbenken

Så langt er alt vel, men dette er svært dyre saker, en 30 ml flaske kostet 1295 kroner på messen. Vel rekker den lille «parfymeflasken» til omtrent ti kvadratmeter, så kvadratmeterprisen blir ikke helt spinnvill. Løftene bør likevel innfris om det skal svare seg å behandle mer enn begrensete overflater.

Importørens lokale representant har derfor tatt utforingen om å legge Marine Glasscoat på utvalgte felt på en 25 år gammel, dypblå 39-foter som ligger på sjøen hele året.

Testpåføringen vil finne sted utpå vårparten, avhengig av når båten skal på land for vårpuss. Vi vil både rapportere om selve påføringsprosedyren og følge opp med erfaringer når middelet har fått bryne seg på klassisk, tøft vestlandsvær en god stund.