Messetall

Godt besøkt Dra Til Sjøs

Årets Dra Til Sjøs-messe på Straume ved Bergen overgikk - trolig - fjorårets vellykkede februarmesse hva angår antallet besøkende.

Publisert Sist oppdatert

Etter den siste åpningsdagen søndag var det tid for starte tellingen av hvor mange «billetter» som ble delt ut for å holde orden på antallet gjester. Resultatet er at 11 420 personer besøkte årets messe. Dette er sammenlignbart med fjorårets tall, men de nøyaktige tallene for 2016 er ikke kjent. I fjor gikk arrangøren tom da 10 000 billetter hadde blitt delt ut en stund før messen ble avsluttet. 

Les mer om godt utvalg på årets vestlandsmesse her

Dette er uansett tall som ligger tett opp mot resultatet fra den tradisjonelle innendørsmessen i 2011, det siste året Dra Til Sjøs holdt hus i messehallenee i Solheimsviken nær Bergen sentrum. Den gangen var den vinterlige stormessen i Bergen et svært godt etablert konsept, men da messehallene skulle rives måtte arrangørene pent finne et alternativt utstillingssted.

Løsningen ble en flytende messe med supplement av messetelt på Marineholmen, rett over sundet fra Solheimsviken. Ulempen var at disse messene av værmessige grunner måtte arrangeres langt senere på våren. Dette satte en bremse på salget av nybåter for levering til sommeren, noe som ble delvis forsøkt løst ved å arrangere en noe mindre høstmesse samme sted.

I fjor skar arrangørene igjennom og flyttet hele Dra Til Sjøs ut av byen, til fotballhallen på Straume Idrettspark i nabokommunen Fjell. Og med dette kom besøkstallene tilbake, trolig også stimulert av at begge disse to siste messene har hatt gratis adgang. I tillegg har det vært et meget bra utvalg motorbåter av alle typer på begge messene. I år valgte arrangørene i tillegg å utvide messen med supplerede stands i en mindre, tilstøtende hall.

–  Vi hadde en fantastisk bra messe og en formidabel økning i signerte kontrakter. Virker som det blir bra med salg i etterkant også. Vi har nå en ordrereserve tilvarende 20 prosent av årsomsetningen, forteller daglig leder Jarle Vikingstad i Smart Marine, som var en av utstillerne i på Dra Til Sjøs i år.