100 påhengsmotorer stjålet

Allerede er det registrert 100 tyverisaker fra fritidsbåt så langt I år. I følge Østfoldpolitiet må man nå være forberedt på besøk av tyver året rundt.

Publisert

- Vi har registrert tett opp mot hundre motorer som er stjålet i Sør-Norge nå i løpet av januar og februar. Dette forteller oss at tyveriene nå desverre er blitt en helårsgeskjeft, sier Geir Larsen, politioverbetjent ved Fredrikstad politistasjon, til NRK Østfold. Larsen har årelang erfaring med maritim kriminalitet.

Dag Kristoffersen er et av årets offer. Han har hytte ikke langt fra båtplassen, og er jevnlig ute for å sjekke at alt er i orden. Det var det ikke denne gangen. Den 200 kilo tunge påhengsmotoren var stjålet. Alle kabler og ledninger var klippet rett over, i følge NRK Østfiold.

Larsen har hørt slike historier før, og nå kommer de året rundt.  Nå kan ikke båtfolket lenger ta ferie fra tyvene.

- Det er gjort en god del som fungerer veldig bra på sommerstid. Nå må vi vel anmode folk om å sperre fysisk, og sørge for at bommer og andre hindringer er på plass også i vintermånedene, sier Larsen til NRK.

- Jeg er overbevist om at her er det godt undersøkt på forhånd. De kan ikke tilfeldig komme over denne båten, med alle de stikkveiene som er her. De har klippet over låsen på bommen, som var av stål. Motoren har gravert inn sikkerhetsmerking.

- Gir, gass, ratt, alt mulig som kan løsnes og er i tilknytning til motoren, er skrudd løs og tatt med. Jeg vet ikke hvorfor, men det tyder jo på at noen selger slike 'pakker' komplett. Denne båten fikk ny motor i fjor sommer, da den hadde gammel motor var tyveri aldri noe problem. Når den nye er på plass, så blir det altså stjålet. Ikke noe gøy, sier Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS