Windy med modifisert sommerbåt

Windy overrasker med en ny sommerbåt som lanseres allerede til Båter i Sjøen i månedsskiftet. Produsenten i Areandal har med Windy 26 Kharma modifisert en eldre salgssukess.

Publisert

Det er ikke lenge siden Windy lanserte 31 Zonda som har høstet mye god kritikk blant båtjournalister. I Båtliv omtalte vi nyheten som moderne retro i toppklasse. Og bare to måneder etter lanseringen slår båtprodusenten i Arendal likeså godt til med enda en nyhet, og trolig også i igjen i toppklasse, da båten er bygd på et allerede kritikerrost skrog.

Gammelt og velprøvd skrog

Skroget til Windy 26 Kharma er nemlig bygd på samme skrog som 25 Mirage. Blant annet har denne 25-foteren fått god kritikk i britisk båtpresse, der den er i sin tid ble kåret til beste båt i sin klasse. Men nå skal båten gjøres enda bedre, og mer anvendelig med tanke på pris.

– Vi kommer til å prise 26 Kharma ganske aggressivt, sier markedssjef Karl Audun Skretteberg hos Windy til Båtliv.

– Dette skal bli en prisgunstig modell, og det vil si mer prisgunstig enn 25 Mirage, men fortsatt med den velkjente Windykvaliteteten, og med gode løsninger, sier Skretteberg.

SE FILM (artikkelen fortsetter under filmen):

Sommerbåt

Motoren blir den samme som i Mirage 25. De første tre første båtene som er bygget er med Volvo Penta D3-220 EVC.  Båten er allerede blitt testet av produsenten i sommer, og toppfarten med denne motoren er målt til 40 knop.

– D3-220 blir en stråelende motorisering til denne båten, sier Skretteberg.

– Hva blir de største forskjellene sammenlignet med Mirage 25?

– Vi har laget en ny cockpit til båten. Dette blir en mer solbåt. Den blir stor og åpen med en veldig sosial cockpitløsning. Det blir også en stor solseng og godt med sitteplasser, og en fast køye nede i forkabinen?

– Blir det mindre plass i kabinen, på bekostning av mer uteplass?

– Det blir i så fall etter fimåling på millimeterne, sier Skretteberg.

Under en mill.

Båten blir lansert allerede til Båter i Sjøen i Sandvika, som holdes fra 1. til 4. september. Noe av målet har vært å lage et alternativ til under en millon kroner. Velger du rimeliste alternativ skal prislappen komme på 990.000 kroner.

Nyheten Windy 26 Kharma, bygd på skroget til 25 Mirage. Foto: Produsent.

Windy 25 Mirage, med en annen interiørløsning. Foto: Produsent.

Powered by Labrador CMS